Bloesemtocht in de Betuwe

Bloesemtochten om te wandelen of fietsen

Waar anders dan in de Betuwe kunt u het beste genieten van de bloesem in het voorjaar? Daarom trekken jaarlijkse vele toeristen naar de Betuwe voor een bloesemtocht langs al dat natuurlijk schoon.

Bent u van plan om een bloesemroute te gaan wandelen of fietsen, combineer dat dan eens met een bezoekje aan het oud Hollandse Buren in de Betuwe. Diverse routes lopen langs, of zelfs door onze stad, hetgeen u in staat stelt om even een versnapering tot u te nemen.

Wanneer bloeit de bloesem?

De meeste bloesem bloeit in april en mei, maar het weer is natuurlijk een belangrijke bepalende factor, en daarnaast bloeien niet alle bomen tegelijk. Het is daarom raadzaam om u van te voren goed te informeren welke bloesem u op de bloesemtocht route aan kunt treffen. 

Een prima informatieve website is bloesem.info, u vindt hier alles wat u moet weten over de bloesem in de Betuwe. Via Twitter @bloeseminfo blijft u helemaal op de hoogte van de actuele bloesemstand.

Bloesemfietstocht - Uw eigen bloesemroute fietsen

Zoekt u een mooie bloesemroute om met de fiets te berijden? Kijk dan eens op de website van Fietsvriendelijk.nl, u vindt daar diverse prachtige bloesemtocht routes, zoals:

 1. Betuweroute - 52 km
  Over vele landelijke wegen wordt u lang de verschillende boomgaarden met bloesem gevoerd wordt. Geniet niet alleen van de fruitbloesem, maar ook de prachtige weidse vergezichten die de Betuwe rijk is.
 2. Betuwse kersentocht - 58 km
  Heerlijk fietsen langs de vele boomgaarden die de Betuwe rijk is, waarbij u onderweg kunt genieten van vers fruit aan één van de fruitstalletjes langs de weg.
 3. De Pontjes rond - 39 km
  Een fietstocht waarbij u maar liefst drie wateren kruist, namelijk de Rijn, de Lek en het Amsterdam - Rijnkanaal.  U beleeft het afwisselende landschap van rivieren, dijken en uiterwaarden, die de Betuwe zo kenmerken.
 4. Bloesemtocht door de boomgaarden - 50km
  Deze knooppuntroute van Nederland Fietsland, leidt u door de boomgaarden van de Betuwe. U bezoekt de plaatsen: Culemborg, Beusichem, Rijswijk, Zoelen, Erichem, Buren, Buurmalsen, Tricht, Marienwaard
 5. Rondje Buren - 35km
  Deze fietstocht voert je door het fraaie Betuwse landschap rondom Buren. De route start en eindigt bij De Pannekoekenbakker Buren (tevens FIETSTOP). 

Zaterdag 18 april 2015 - Bloesemtocht wandeling

De Bloesemtocht is een ééndaagse wandeltocht en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. Meer informatie vindt u op www.rodekruisbloesemtocht.nl

Zaterdag 25 april 2015 - Betuwse Bloesem Fietstocht

Op zaterdag 25 april 2015 organiseert Soroptimistclub West-Betuwe voor de tiende keer de Betuwse Bloesemfietstocht. Deze mooie tocht van plm. 40 kilometer start tussen 9.30 en 12.00 uur bij Restaurant De Betuwe in Tiel. De Betuwse Bloesemfietstocht voert fiets- en natuurliefhebbers langs prachtige bloeiende boomgaarden in de Betuwe, langs de drukbevaren rivier de Waal en authentieke Betuwse dorpjes.  Meer informatie vindt u op: www.betuwsebloesemfietstocht.nl

Bloesemtocht met de auto

Er zijn ons geen speciale routes bekend voor een bloesemtocht met de auto, maar wellicht dat u met de informatie van één van de fietsroutes een eigen route kunt uitstippelen die met de auto gereden kan worden.. 

Of u nu te voet, met de fiets, motor of auto komt, wij wensen u in ieder geval een prachtige dag te midden van al dit natuurschoon.