Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

34ste Betuwse Fietsvierdaagse - 30 mei t/m 2 juni 2019

Vier dagen fietsen door de Fruitdelta van Nederland

Informatie

De start van de Betuwse Fietsvierdaagse is op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, bij dorpshuis “De Avezathen”, Daver 46, 4012BC Kerk-Avezaath. Men kan deelnemen aan vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km.

Nieuw: kinderen vanaf 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis meefietsen!

De fietsers maken kennis met het schitterende Rivierengebied (Rijn, Linge, Waal, en Maas). Vanaf de winterdijken kun je genieten van prachtige vergezichten en de nieuwe natuur in de uiterwaarden. De routes leiden de deelnemers dit keer ook door het gebied boven de Rijn: Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de kastelen bij Langbroek en steden als Wijk bij Duurstede, Rhenen, Wageningen.

De Betuwse Fietsvierdaagse is een prima gelegenheid om de prachtige Betuwe in al haar facetten te leren kennen.

Overnachtingsmogelijkheden vindt u op onze website www.betuwsefietsvierdaagse.nl

Routes 2019

Donderdag 30 mei 2019 (1e dag) - Groot Burenroute 

Wij leiden u naar het oosten, naar Lienden en verder. De lange afstanden zullen de Rijn oversteken naar het gebied tussen Rhenen en Wageningen.
Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Lambertusmarkt annex tentoonstelling in de sfeervolle St.-Lambertuskerk.

Vrijdag 31 mei 2019 (2e dag) - Lingeroute

U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy. Tot slot komt u in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea. 

Zaterdag 1 juni 2019 (3e dag) - Neerijnenroute/Sterke dijkenroute

De 25 en 40 km-routes gaan door de Tielerwaard en komen langs Ophemert, Neerijnen en het natuurgebied De Steendert. De 60 en 80 km-routes steken eerst bij Tiel de Waal over en gaan door de Bommelerwaard en langs Zaltbommel. Op de terugweg komen de fietsers alsnog door de Tielerwaard. 

Zondag 2 juni 2019 (4e dag) - Lekroute

Alle deelnemers zullen twee keer de Lek oversteken en Wijk bij Duurstede bezoeken. Bijna iedereen komt eerst door Beusichem. De 60 en 80 km-route gaan verder de provincie Utrecht in en gaan over de Langbroekerdijk met zijn prachtige kastelen en door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.
Wij hopen dat u in Wijk bij Duurstede flink zult verdwalen. Daar is het oude stadje mooi genoeg voor. Uiteindelijk vindt u de weg echt wel weer terug.

Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers.

Wij bieden de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden). 

Informatie

Informatie

Start- en finishplaats: dorpshuis “De Avezathen” , Daver 46, 4012 BC Kerk-Avezaath (A15 afslag 32). Er wordt dagelijks gestart tussen 8.30 u. en 11.00 u. Men kan finishen tot 17.00 u.

Voor meer informatie zie www.betuwsefietsvierdaase.nl en facebookpagina Betuwse Fietsvierdaagse, tel. 0344 681902/681663.

Voorinschrijving

Fietsliefhebbers kunnen zich nu al met korting online inschrijven via www.betuwsefietsvierdaagse.nl. Bij voorinschrijven bedragen de inschrijfkosten €8,-  voor deelnemers vanaf 13 jaar (normale prijs €10,-). Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis deelnemen. De voorinschrijving sluit op 20 mei.

Als u niet over internet beschikt dan kunt u de nieuwe “Brochure 2018” met aangehecht inschrijfformulier aanvragen via het secretariaat: 0344 681902/681663.

Dagkaarten

Tijdens de fietsvierdaagse zijn er ook dagkaarten verkrijgbaar; deelnemers vanaf 13 jaar betalen €4,- . Kinderen t/m 12 jaar - onder begeleiding van een volwassene-  gratis.

* Foto: Dick Grendel

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy