Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Buren bij Kaarslicht

Zaterdag 15 december 2018 | 19.00 - 21.00 uur

Op zaterdag 15 december 2018 gaan in Buren de straatverlichting en de lampen in de woonhuizen uit en steekt de stad duizenden kaarsen aan. Voor de zestiende keer is het van 19.00 tot 21.00 uur Buren bij Kaarslicht.

Kerstmuziek van diverse zangkoren

De stad krijgt deze avond de sfeer van een nostalgische en romantische kerst zoals toen, gedragen door de zang van tal van koren en de muziek van harmonieorkesten, bands en solisten.

Kom met de kinderen kijken en luisteren naar de diverse koren en een groot aantal muziekgroepen. Drink een lekker glas Glühwein of chocola in één van de horeca gelegenheden die aan Buren bij Kaarslicht meedoen. 

Living statueLiving statues staan stil bij Buren bij Kaarslicht

De Kapitein verwelkomt de bezoekers die via de Peperstraat binnenkomen. Op nog drie locaties in de stad zijn een Boerinnetje, Schildknaap en Deftig Paartje te bewonderen. Als je een muntje geeft, komt het standbeeld tot leven. Wat er dan gebeurt is een verrassing. Let goed op, want het duurt maar even en dan versteent hij of zij weer, om in stilte voor zich uit te staren.

Speellocaties:

  • Peperstraat(t/o restaurant De Prins) - Kapitein
  • Rodeheldenstraat - Deftig paartje
  • Kniphoek - Boerinnetje
  • Zoetendaal - Schildknaap

Soeper Deluxe

Net zoals voorgaande jaren verkopen de dames Maagje van de Graaf, Clazien van Dijk en Joke Vink weer de overheerlijke erwtensoep van Knobbout, in de winkel aan de Voorstraat. De opbrengst is voor het Roosevelthuis in Doorn.

De molendeuren staan wagenwijd voor u open!

De Prins Van Oranje ontvangt u graag tijdens Buren bij Kaarslicht. De molen is van binnen vrolijk versierd met de leukste kerstversiering, en beneden staat de traditionele reuzenboom.

De vrijwilligers verwennen u graag met een glaasje warme chocolademelk of gluhwein, met daarbij allemaal lekkere molenproducten. In de molenwinkel vindt u leuke aanbiedingen, streekproducten en bakproducten speciaal voor de feestdagen. Vanaf de molen heeft u een schitterend en uniek uitzicht over het stadje. De entree is helemaal gratis! Loop dus zeker even richting de Molenwal. Bij voldoende wind ziet u onze molenwieken al van verre draaien.

Schitterend Buren in het Marechausseemuseum

Hoog bezoek in het Marechausseemuseum! Willem van Oranje en zijn eerste vrouw Anna van Egmond, gravin van Buren, zijn op bezoek.

Willem van Oranje en Anna van EgmondPrachtig uitgelicht staan zij, samen met hun hondje, opgesteld in de Burenkamer. Op 15 december mogen deelnemers van Buren bij Kaarslicht in groepjes van 50 personen naar binnen door de hoofdpoort van het Koninklijk Weeshuis om Willem en Anna te komen bewonderen. In de grote hal is de tentoonstelling Schitterend Buren te zien: de hal is prachtig versierd, en op de lange tafel van Willem en Anna staat het zilverglas van het museum uitgestald. Wie even moet wachten voor hij naar binnen mag kan buiten een hanger maken voor in de wensboom: wat wens je voor jezelf en de familie en vrienden om je heen?

Sfeerimpressie

Buren Bij Kaarslicht Courant 2018

Evenement Buren bij Kaarslicht
Datum Zaterdag 15-12-2018
Tijdstip 19.00 - 21.00 uur
E-maildres info@burenbijkaarslicht.nl
Website www.burenbijkaarslicht.nl
Volg ons ook op: Facebook

Buren bij Kaarslicht Courant 2018

Indeling optredens

Hier onder treft u een kaartje van het binnenstadje van Buren, waarop alle locaties waar optredens plaatsvinden zijn aangegeven. Deze locaties zijn op zaterdag 15 december 2018 te herkennen aan een verlicht kerstboompje.

Indeling 2018

Reactieformulier

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw reactie:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van St Evenementen BurenStad

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy