Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Buren bij Kaarslicht slaat een jaar over

Buren – Buren bij Kaarslicht slaat de editie van 2017 over. De manifestatie op de zaterdag voor Kerstmis, waarbij ’s avonds de straatverlichting dooft, koren zingen, blaasorkesten spelen en de vestingstad slechts door kaarsen wordt verlicht, dreigt door haar eigen succes te worden ingehaald.

Probleem is het parkeren van de duizenden auto’s van de bezoekers van Buren bij Kaarslicht. Er komen steeds meer mensen op het nostalgisch verlichte centrum van Buren af. Vorig jaar trok de manifestatie ruim 12.000 bezoekers. Sommigen van hen moesten parkeren op bijna een half uur lopen van de stad.

,,Het is erg jammer dat we een jaar moeten overslaan, maar we zoeken naar een oplossing’’, zegt Jan de Morée, voorzitter van Buren bij Kaarslicht. ,,Het parkeren werd altijd geregeld in samenwerking met Jong Nederland. Wij zijn Jong Nederland dankbaar voor de belangeloze bijdrage die zij vele jaren aan de manifestatie hebben geleverd.

,,Deze hoeveelheid auto’s kunnen we echter met vrijwilligers niet meer aan: 300 auto’s efficiënt laten parkeren is al lastig, laat staan als het om 3000 auto’s gaat. We moeten daarbij professionals betrekken, maar dat slaat op termijn een gat in onze begroting.’’ Het oplossen van het probleem vergt, zo berekende het bestuur, vele duizenden euro’s per jaar. 

Het bestuur van het kaarsjesfeest gebruikt de komende tijd ook om na te denken over de toekomst. De zestiende editie van Buren bij Kaarslicht staat voor zaterdag 15 december 2018 op de agenda.

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy