Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Burendag 2017

Groenonderhoud Cueckentoren en het Fruitlaantje

Over Bv Buren

Vorige week zaterdag was het Burendag. Ook in Buren was daar veel van te merken.

Openbaar groen in de Cueckentoren

Aan de Cueckentoren waren de bewoners al vroeg in de weer met het onderhoud van het openbaar groen in hun straat. Een paar jaar geleden besloten zij het onderhoud over te nemen van de gemeente. Zij dachten dan een wat hoger kwaliteitsniveau te kunnen bereiken. Dat is inderdaad goed gelukt. En Burendag is aangegrepen om het grote onderhoud uit te voeren. Ook hier geldt: met zijn allen kun je veel bereiken en vele handen maken licht werk. 's Avonds werd de dag afgesloten met een gezellige barbecue.

Fruitlaantje

Een andere activiteit vond plaats aan het Fruitlaantje op het land van Wim van Koeverden en Margreet de Wit. Margreet had vorig jaar het initiatief genomen om langs een wandelpad over hun land fruitbomen te laten aanplanten. Dat werd een succes. In het voorjaar zijn er ruim twintig appel- en perenbomen aangeplant. Allemaal gekocht door inwoners van Buren. En dit najaar zullen de laatste zeven worden geplant. Dan is het laantje vol! En over een paar jaar zullen de eerste appels en peren kunnen worden geplukt.

Vorige week zaterdag is onder het genot van een hapje en een drankje het eerste seizoen afgesloten.

Over Bv Buren

Over Bv Buren

Projecten zoals het groenonderhoud in de Cueckentoren en het Fruitlaantje worden ondersteund door Bv Buren. Bv Buren is de organisatie van betrokken inwoners. Wil je ook meehelpen met projecten van Bv Buren? Kijk dan op de informatiepagina van Bv Buren. 

Gerelateerde links

Burendag 2017 in beeld

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy