Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Eendaagse cursus voor meer vogels, wilde bijen en vlinders op het erf

Zaterdag 16 juni 2018 - 10.00 tot 13.00 uur

Praktische info

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en andere dieren op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op 16 juni een eendaagse cursus over biodiversiteit op en om het erf.

Deelnemers zien op een prachtig erf in Rijswijk inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als heggen, knotbomen en boomgaarden toegespitst op het belang van dieren.

Bent u grondeigenaar in het buitengebied van de gemeente Buren en wilt u graag iets extra doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. De cursus vindt plaats op zaterdagochtend 16 juni op een erf aan de Zandbergseweg in Rijswijk. De cursus is gratis, dus wees er snel bij want vol is vol. Aanmelden kan via:

Veel eigenaren in het buitengebied hebben hun erf landschappelijk ingericht. De gemeente Buren wil graag samen met deze bewoners de biodiversiteit in het buitengebied verder versterken. Daarom biedt ze deze cursus kosteloos aan.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komt aanleg en beheer van bloemrijk grasland, ruigte, heggen, poelen, knotbomen en hakhout aan bod. Wat hebben dieren nodig en hoe kun je daar rekening mee houden? We richten ons daarbij op verschillende diergroepen, zoals amfibieën, reptielen, bijen, vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren. U krijgt tal van tips om in de eigen omgeving toe te kunnen passen.

 

Praktische info

Praktische info

Heeft u interesse in de cursus? Dan kunt u zich aanmelden via www.landschapsbeheergelderland.nl of per e-mail via info@landschapsbeheergelderland.nl. Het programma start om 10.00 uur tot uiterlijk 13.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren.

Provincie Gelderland en Gemeente Buren

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en gemeente Buren en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie http://bijbewustbetuwe.nl/ voor meer informatie).

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy