Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Pasqualini organiseert excursie naar Leerdam

Zaterdag 10 juni 2017 / 10.00 - 12.45 uur

De jaarlijkse excursie van historische vereniging Pasqualini, en tevens hun laatste activiteit van dit seizoen, brengt ons ditmaal naar Leerdam.

Voor de eerste keer in het bestaan van de vereniging doen zij dit gezamenlijk met vereniging ’t Nut uit Buren, wat als resultaat mag worden gezien van een wens die beide verenigingen meermaals naar elkaar hebben uitgesproken.

Er is een overlap van leden, ze delen gezamenlijke interesses en natuurlijk hopen op een bredere belangstelling van ons publiek tijdens dit soort evenementen.

Dit keer Leerdam dus, een lieflijk stadje, nét gelegen buiten onze provinciegrens en dus Zuid-Hollands. Bekend van haar glasfabriek en haar beroemde ontwerper Copier. Maar Leerdam is meer, met haar Hofje van Aerden, de Zuidwal, het bridgemuseum, Statenbijbelmuseum en haar gezellige oude centrum met ligging langs de prachtige Linge.

Het Hofje van Aerden kent een lange geschiedenis en is ontstaan uit het testament van Maria Ponderus (1672-1764) die had vastgelegd dat na haar overlijden een hofje moest worden opgericht bestaande uit 12 woonhuisjes, een vertrek voor de binnenvader en een kamer voor de regenten.

Het hofje was bestemd voor minder bedeelde vrouwelijke nazaten van de familie van zowel haar grootvader als die van haar overleden echtgenoot. Het monumentale gebouw ontkwam na de tweede wereldoorlog gelukkig ternauwernood aan de slopershamer ten faveure van een parkeerterrein, en heeft nu haar prachtige schilderijencollectie, een klassiek binnenhofje en een klassieke Nutstuin met historische fruitbomen.

De stadswandeling, onderdeel van het programma, voert grotendeels door het oude centrum, langs de Grote Kerk, de walmuur, de Zuidwal en langs objecten die te maken hebben met de historie van de oude glasfabriek.

De excursie is als volgt ingedeeld:

10.00 – 11.00 uur  ontvangst en rondleiding Hofje van Aerden
11.00 – 11.45 uur  koffie met gebak in naastgelegen Veerhuys
11.45 – 12.45 uur stadswandeling Leerdam

Vertrek met auto om 9.15 uur vanaf de rotonde in Buren.

U kunt desgewenst met één van de bestuursleden meerijden en in Leerdam kunt u gratis parkeren op het ‘Voorwaartsveld’, dichtbij het centrum.

Kosten en aanmelden

Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. De deelnamekosten bedragen € 10,- per persoon. Opgaaf deelname uiterlijk 1 juni bij secretariaat Pasqualini (r.visscher2@upcmail.nl)

Betaling vooraf op rekening: IBAN NL59 RABO 03212 17 403 tnv Pasqualini Buren

 

Evenement Excursie naar Leerdam
Datum Zaterdag 10 juni 2017
Tijdstip 10.00 - 12.45 uur
Deelname Leden en niet-leden
Kosten € 10,- 
Organisatie Pasqualini Buren
Website www.pasqualiniburen.nl
E-mailadres r.visscher2@upcmail.nl

 

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad