Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Burgemeester benoemt stadsdichter Buren

Fred Eggink in 2021 stadsdichter van Buren

Burgemeester De Boer van de gemeente Buren heeft Fred Eggink benoemd als stadsdichter. Eggink mag zich heel het jaar 2021 stadsdichter van het stadje Buren noemen.

625 jaar stad

De stadsdichter werd benoemd vanwege de viering van 625 jaar stadsrechten in Buren. Het afgelopen jaar waren veel feestelijkheden gepland om dit jubileum te vieren. In verband met het coronavirus kon niet alles doorgaan. Daarom sluiten ze in Buren het feestjaar 2020 nog niet af, maar zullen veel activiteiten alsnog doorgang vinden in 2021.

Burgemeester De Boer: “Met de benoeming van een stadsdichter wordt het vieren van 625 jaar stadsrechten nóg feestelijker. Fred Eggink schrijft herkenbare gedichten over de realiteit van alledag. De toon is altijd positief en geeft mensen een glimlach op het gezicht.”

Literaire kwaliteiten

Gebleken is dat Fred Eggink gevoelens in de samenleving op treffende wijze kan verwoorden. Met zijn literaire kwaliteiten weet hij mensen te raken. Toen de coronacrisis uitbrak, schreef hij dagelijks een gedicht over de situatie. Eggink: “Dat eerste gedichtje ging over de bloesemtijd. Teneur: we moeten nu de knop omzetten, willen we niet naar de knoppen gaan. Het gedichtje werd massaal gelezen en de reacties waren enorm positief. Waarop ik me liet ontvallen elke dag een gedichtje te schrijven totdat de wereld weer opengaat… En aldus gebeurde, 100 keer. Ik heb het elke dag, ondanks de bizarre realiteit, met heel veel plezier gedaan.” 

Coronawandeling

Van de eerste honderd gedichten werd een boekje gemaakt met als titel ‘Niet aanraken alsjeblieft’. Deze honderd gedichten werden her en der opgehangen in de historische binnenstad van Buren. Een wandelroute leidt de wandelaar langs alle honderd gedichten. Voor dit initiatief ontving Eggink, samen met initiatiefnemer Mark Hofman, de CoronaCup van de burgemeester. Vanwege de lockdown maakte de burgemeester de benoeming tot stadsdichter via een videovergadering aan Eggink bekend.

Fred Eggink rechts op de foto tijdens de opening van de Coronawandeling met oa Diederik Gommers

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy