Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Rode beuk op de begraafplaats van Buren wordt gekapt

21 en 22 december 2018

Bij een reguliere boominspectie van de bomen in Buren is gebleken dat een monumentale rode beuk op de begraafplaats in Buren niet meer te redden is. Omdat we de veiligheid rondom de boom niet meer kunnen garanderen, wordt deze op 21 en 22 december gekapt. Er is geen hinder voor het verkeer. Bezoekers van de begraafplaats kunnen niet in het gebied waar wordt gewerkt.

Waarom is kap nodig?

In oktober 2018 is de boom uitgebreid onderzocht. Hieruit bleek dat de wortels zijn aangetast door reuzenzwam. De reuzenzwam zorgt voor verrotte wortels en zitten aan de zuidwestkant van de boom. Dit is de kant waar vaak de herfst- en winterstormen vandaan komen. Hierdoor is de boom extra gevoelig voor omwaaien.

Kapvergunning en herplant

Vanwege het omwaaigevaar wordt de boom zonder kapvergunning gekapt. In 2019 planten we hier een nieuwe rode beuk voor terug. Omdat de wortels niet allemaal weggehaald kunnen worden, wordt de nieuwe boom niet exact op de zelfde plaats geplant. 

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Cor Fleuren, hij is van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te bereiken via (0345) 58 53 53.

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy