Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Marechausseemuseum heropent de deuren per 2 juni

Het Marechausseemuseum

Zoals inmiddels bij een ieder bekend zijn de maatregelen in de strijd tegen het Corona-virus iets versoepeld. Dat betekent dat wij als Marechausseemuseum u weer mogen verwelkomen!

Natuurlijk gaat veiligheid en gezondheid boven alles, dus we houden ons aan de richtlijnen van de overheid, en aan het protocol van de Museumvereniging.

Wat betekent dat voor u?

Het museum opent op 2 juni om 12.00 uur de deuren, maar niet zomaar. Binnen de maatregel 1,5 meter afstand houden en 10 m2 per bezoeker mogen er maximaal 24 bezoekers tegelijk in ons pand. Bovendien mogen bezoekers alleen naar binnen nadat zij van te voren een datum en tijd hebben gereserveerd en mag men alleen met het eigen gezin of alleen komen. Groepsbezoeken zijn dus nog niet toegestaan. Bij de ingang wordt daarnaast nog een gezondheidscheck door middel van een vragenlijstje uitgevoerd. Suppoosten zorgen voor de gedoseerde toelating van de bezoekers, en voor de doorstroming in het gebouw. Hierbij doen we een beroep op ieders gezond verstand: geef elkaar de ruimte en luister naar de instructies van de medewerkers.

Het reserveren van een bezoek is nu al mogelijk, via reserveringen@marechausseemuseum.nl. Binnenkort kunt u ook online boeken via onze vernieuwde website, www.marechausseemuseum.nl.
 
Binnen in het museum maar ook rondom het gebouw is een vaste looproute aangebracht, zodat bezoekers elkaar niet tegen komen. Op diverse plekken staat handgel, en na gebruik van de toiletten worden de bezoekers geacht hun handen grondig te wassen. We zorgen voor grondige en zeer regelmatige schoonmaak van alle ruimtes.

Omdat ons gebouw een aantal knelpunten bevat is het museumcafé voorlopig gesloten. Wij verwijzen u hiervoor graag naar de horecagelegenheden in het centrum van Buren, op loopafstand van het museum. En de normaal zo populaire kinderactiviteiten zijn tot nader order niet te boeken. Dus nog even geen kinderfeestjes, speurtochten en workshops. We hopen hier in de zomervakantie weer wat soepeler mee om te kunnen gaan, als de richtlijnen van de overheid en het RIVM het toelaten. Houd daarvoor de berichtgeving via onze website en op facebook in de gaten.

Ook de verhuur van ruimtes voor bruiloften, recepties, vergaderingen en andere bijeenkomsten is tot nader order opgeschort. Heeft u hierover vragen neemt u dan contact op met reserveringen@marechausseemuseum.nl.

Te zien

In de wisseltentoonstellingszaal op de begane grond kunt u twee tentoonstellingen bezoeken: Dossier Oss, over een roerige tijd in dit Brabantse stadje en de inzet van de marechaussee in de bestrijding van de daar heersende criminaliteit in de periode eind 19e eeuw tot aan de tweede Wereldoorlog,  en Ik beloof trouw, waarin u kennis maakt met de mensen achter de marechaussee, wat doet hen kiezen voor deze bijzondere loopbaan. Op de eerste verdieping maakt u nader kennis met de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee, en in de tuin kunt u een aantal marechausseevoertuigen van heel dichtbij bekijken. Daarnaast kunt u genieten van het monumentale voormalig weeshuis, waarin het museum is gevestigd. Dit weeshuis is gesticht in 1613 door Maria, de dochter van Willem van Oranje, en bevestigt de speciale band tussen de Koninklijke familie en Buren. De specifieke bestemming van het huis voor de opvang en opvoeding van meisjes en jongens is op verschillende plekken nog zichtbaar.

We hopen u spoedig weer te mogen verwelkomen! 

Het Marechausseemuseum

Het Marechausseemuseum

Het Marechausseemuseum is één van de vier Defensiemusea van Nederland. Het is gevestigd in het monumentale oude weeshuis van Buren, als gebouw al meer dan de moeite waard om te bezoeken. De collectie van het museum vertelt het verhaal van de oprichting van het Corps Maréchaussée in 1814 tot het Operationeel Commando Koninklijke Marechaussee van vandaag. 

Bereikbaarheid 

U vindt de ingang van ons museum aan de zijkant van het Koninklijk Weeshuis, aan de Weeshuiswal 9. Het parkeren van uw auto in de omgeving van het museum is gratis, maar vraagt wel uw extra aandacht voor het aanhouden van de vereiste onderlinge afstand van 1,5 meter. Fietsen kunnen langs het gebouw gestald worden, let ook hierbij op de afstand van 1,5 meter.

 

Museum Marechausseemuseum
Adres Weeshuisstraat 9 
4116 BN Buren GLD
Telefoon
0344 - 571256
E-mail reserveringen@marechaussseemuseum.nl
Website www.marechausseemuseum.nl
Volg ons op:    
Openingstijden di – zo van 10.00 tot 17.00 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari

 

Gerelateerde links

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy