Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Nieuwe activiteiten tijdens de zomervakantie in het Marechausseemuseum

Het Marechausseemuseum

Yes, het is eindelijk zomervakantie! Wat ga jij doen? Wat dacht je van een sporentocht bij het Marechausseemuseum! Heb je het spoor in de auto’s gevonden? Speur dan verder in het prachtige stadje Buren. Met een plattegrond op zak ontdek je alle mooie herkenningspunten van de stad. Missie geslaagd? Er wacht een koninklijke beloning voor je in het museum.

Reserveer nu alvast je ticket online door hier te klikken.

Welk spoor laat jij achter? 

Deze zomervakantie hebben jullie het M-lab helemaal voor jezelf! In het lab begint het onderzoek naar wie jij bent. Leer sporen onderzoeken en maak een paspoort voor iemand die met een vals paspoort op reis wil gaan.

Het M-lab is elke woensdag- en zaterdagmiddag privé te boeken voor jouw familie. Direct reserveren? Je boekt jouw plek in het M-lab nu via deze link

Te zien

In de tentoonstellingszaal op de begane grond kun je twee tentoonstellingen bezoeken: 'Dossier Oss', over een roerige tijd in dit Brabantse stadje en de inzet van de marechaussee in de bestrijding van de daar heersende criminaliteit in de periode eind 19e eeuw tot aan de tweede Wereldoorlog. En 'Ik beloof trouw', waarin je kennis maakt met de mensen achter de marechaussee, wat doet hen kiezen voor deze bijzondere loopbaan.

Op de eerste verdieping maak je nader kennis met de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee, en in de tuin kunt u een aantal marechausseevoertuigen van heel dichtbij bekijken. Daarnaast kun je genieten van het monumentale voormalig weeshuis, waarin het museum is gevestigd.
Dit weeshuis is gesticht in 1613 door Maria, de dochter van Willem van Oranje, en bevestigt de speciale band tussen de Koninklijke familie en Buren. De specifieke bestemming van het huis voor de opvang en opvoeding van meisjes en jongens is op verschillende plekken nog zichtbaar.

We zien je graag deze zomer in het Marechausseemuseum! 

Het Marechausseemuseum

Het Marechausseemuseum

 

 

Museum Marechausseemuseum
Adres Weeshuisstraat 9 
4116 BN Buren GLD
Telefoon
0344 - 571256
E-mail reserveringen@marechaussseemuseum.nl
Website www.marechausseemuseum.nl
Volg ons op:    
Openingstijden di – zo van 10.00 tot 17.00 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari

 

Gerelateerde links

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy