Nederland is een echt wijnland geworden met meer dan 240 hectare wijngaard! In ons land worden nu op grotere schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast wit en rood wordt steeds vaker rosé en feestelijke mousserende wijn gemaakt. Op zondag 24 september kun je een kijkje nemen in de Nederlandse wijngaarden en kelders. Ook het Betuws Wijndomein open haar deuren speciaal voor de nieuwsgierige Nederlandse wijndrinkers.
Op de OpenDag kun je naar hartelust in de wijngaard wandelen, de kelder bezoeken en wijn proeven aan de wijnbar. Natuurlijk is de winkel ook geopend voor een iedere die thuis verder wil genieten van een smakelijk glas Betuwse wijn. Ontdek welke smaak het beste bij je past en kom langs!
Het Lokaal maakt deze dag een bijzondere lunch met gefermenteerde streekproducten. Geniet van deze lunch in combinatie met een glas jonge wijn, federweisser, uit de tank. Deze ‘wijn’ is alleen deze periode te proeven! Aanmelden voor de lunch kan door middel van een e-mail te sturen naar Het Lokaal. Spontaan en klein gefermenteerd hapje meeproeven? Ook dat kan!
We kijken er naar uit je te ontmoeten in de wijngaard!
Evenement | Opendag Wijngaard |
Datum | 24-09-2017 |
Tijdstip | 13.00 tot 18.00 uur |
Locatie | Betuws Wijndomein |
Adres | Burense Wal 5 4117 CG Erichem |
Website | www.betuwswijndomein.nl |
Volg ons op: |