Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

De geschiedenis van Buren in beeld en verteld

Toeristische bebording en historische wandeling

Het vestingstadje Buren ligt midden in de Betuwe. Het stadje is gelegen op een oude stroomrug en heeft een lange geschiedenis. De stad telt ruim 100 rijksmonumenten en 55 gemeentelijke monumenten.

Door een bezoeker, maar ook door veel Burenaren, is dit moois vaak niet te duiden. De geschiedenis is wel aanwezig, maar beperkt inzichtelijk of toegankelijk. Er is weinig informatie en wat er al is, is vaak summier.

Leefbaarheid en betrokkenheid bevorderen

In de loop van 2016 hebben inwoners en ondernemers met elkaar ideeën aangedragen om de leefbaarheid van Buren en de betrokkenheid van de bewoners bij het stadje Buren te bevorderen.

Eén van die projecten is het uitrollen van toeristische bebording en een historische stadswandeling. Het aanbrengen van de informatieborden is nodig om het totaalbeeld van de historische wandelroute te herstellen en te completeren. En het dient een veel breder doel dan alleen het ophangen van de bordjes:-

In de eerste plaats dient het om de inwoners en bezoekers zich nog meer bewust te laten worden van de schat aan cultuurhistorie die in Buren aanwezig is. Het biedt de Burenaren de mogelijkheid om hun plaats in de geschiedenis te begrijpen. Tegelijkertijd wordt, door het creëren van een collectief geheugen, een gemeenschapsgevoel tot stand gebracht. En het is een duidelijke vorm van burgerparticipatie.

Opening 3 november

Op 3 november aanstaande wordt de toeristische bebording en de historische wandeling officieel geopend door wethouder mevr. Sietske Klein - de Jong van de gemeente Buren.

Stichting Burgers Voor Buren nodigt de inwoners van Buren uit om hierbij aanwezig te zijnHet feest begint om 15.00 uur, locatie is de ‘Sint Lambertuskerk’ aan de Markt,  Inloop vanaf 14.30 uur.

We beginnen met een praatje, gaan verder met uitleg over de QR-code op de borden en het gebruik van de daaraan gekoppelde App en vervolgen met een korte wandeling langs de route. Wethouder mevr. Sietske Klein - de Jong verricht de officiële opening van ‘Historisch Buren’ door het onthullen van een informatiebord. Daarna komen we weer terug in de kerk voor een drankje.

 

Tot dan,

Stichting Burgers Voor Buren.
Projectgroep Historisch Buren,

Bert van Genderen
Jan-Willem van der Linden
Marek Lof
Wilco Versloot

Opening Historische wandeling
Datum Zaterdag 3 november 2018
Tijdstip 15:00 uur (inloop vanaf 14:30)
Toegang Gratis
Locatie St. Lambertuskerk
Adres Markt 4 - 4116 BE Buren GLD

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy