Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Doe je mee met de nieuwe BTT productie?

Buren Toen Theater 2019 - "Stenen van de Stad”

In september 2019 is het weer zover. Dan zal het stadje Buren voor de vierde keer als decor dienen voor een groots opgezet theaterspektakel.  De nieuwe voorstelling is ook nu weer gebaseerd op verhalen van Betuwebewoners. Hun belevenissen, hun geschiedenis, hun zorgen en dromen, kortom alle eigen-aardigheden, zijn verzameld in het reeds gestarte voortraject.

Een zevental Burenaren vormt samen een daadkrachtig en vindingrijk bestuur. De interviews en het schrijven van de teksten wordt gedaan door Fred Eggink, Martien van Oostrom (Pater Moeskroen) is de componist en de muzikale leiding van het orkest is in handen van Arjan Gaasbeek. Winfred van Buren heeft de creatieve leiding en eindregie.

Het verhaal

Dit keer staan de schijnwerpers in het Plantsoen, de plek waar ooit een van de grootste kastelen van West Europa stond. Stenen van de Stad is een verhaal waar heden en verleden op een verrassende manier samenkomen. Gespeeld op een historische plek, waar ooit Willem van Oranje met zijn Anna van Buren trouwde. En waar bijna vijf eeuwen later kinderen uit een Burense schoolklas dit huwelijk naspelen. Als ze tenminste de kans krijgen van een projectontwikkelaar, die heel andere plannen heeft met het Plantsoen.

Een verhaal waar de liefde een grote rol in speelt, maar dat tegelijkertijd laat zien waar een hopeloze liefde toe kan leiden. Historie en heden gaan hand in hand in een soms sprookjesachtige voorstelling.

BurenToenTheater, of kortweg BTT, zou BTT niet zijn zonder special effects. We wandelden met ons publiek al spelend door de stad, vervoerden onze toeschouwers met een ponton over de Korne en zorgden er met een draaiende tribune voor dat je niet alleen Nederland van 1952 zag maar ook Indië aan je voeten lag. De verassingen, zien, horen en ervaren is in 2019 slechts weggelegd voor 5.000 bezoekers die vier avonden van de spelers en muzikanten kunnen gaan genieten.

Deelnemen

Vind je acteren leuk of ben je graag bezig met muziek en zang? Heb je zin om mee te spelen en/of te zingen in een productie over, door en voor mensen uit Buren en omgeving? Of draag je het theater een warm hart toe en wil je ons helpen met de productie? Bezoek dan één van beide informatiebijeenkomsten!!
Met name ook jonge mensen worden verzocht te reageren. Enige (spel)ervaring is handig maar zeker niet vereist.

De repetities vinden plaats van september 2018 tot en met september 2019. In principe wordt er één avond per week gerepeteerd op dinsdagavond en donderdagavond in de Blokhut (Plantsoen) in Buren. Als de première nadert, zijn er ook enkele weekendrepetities.

De voorstellingsweek staat gepland van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 september 2019.

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op:
zondag 24 juni van 16:00 tot 18:00 uur 
zondag 24 juni van 19:00 tot 21:00 uur 
De samenkomst is daar waar we ook spelen en repeteren: De Blokhut in het Plantsoen van Buren.

Aanmelden

Aanmelden kan tijdens de informatiebijeenkomst en via de mail peter@burentoentheater.nl. Vermeld bij je opgave je naam, je leeftijd, en of je wilt spelen, zingen of de productie komt ondersteunen.

Meer informatie vind je op Facebook - https://www.facebook.com/BurenToenTheater/

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy