Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Energietransitie Buren

Samenwerken aan een duurzaam Buren

Vragen

Buren is één van de mooiste historische steden van Nederland en daarnaast ook nog eens omgeven door de prachtige natuur van de Betuwe. Met recht wordt Buren dan ook de parel van de Betuwe genoemd.

Net als voor Nederland zal ook voor Buren de noodzakelijke energietransitie grote gevolgen hebben. De media staan er terecht bol van. Alle energie die we gebruiken zal op termijn op duurzame wijze opgewekt worden en iedereen moet energie besparen. Komen er windmolens rond de stad, zonnepanelen op alle daken, warmtepompen en laadpalen voor elk huis, en hoe gaat dat voor monumentale gebouwen?

Verantwoord

Wij zijn van mening dat de energietransitie op een manier moet gebeuren die gedragen wordt door bewoners en ondernemers, en past bij het karakter van de stad Buren. Daarom willen wij vanuit BurenStad.nl bewoners en ondernemers mobiliseren om met elkaar te werken aan de energietransitie van Buren.

Wij denken dat door samenwerking met bedrijven en boerderijen in de omgeving, op duurzame wijze elektriciteit en warmte opgewekt kan worden. Met deze duurzaam opgewekte energie kunnen gebouwen voorzien worden van elektriciteit en verwarming. Daarnaast kunnen elektrische auto's centraal opgeladen worden en als buffer dienen voor schommelingen op het elektriciteitsnet. Dit zijn slechts een paar gedachten.

Meedoen

Ben jij een betrokken bewoner of ondernemer en wil je graag jouw steentje bijdragen aan de energietransitie van Buren? Meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuw op te richten bewoners+ondernemers coöperatie EnergieTransitieBuren. Vervolgens organiseren wij in het najaar een eerste informatie avond waarin we met elkaar kennis kunnen maken en ideeën uitwisselen. Ondertussen houden we je via Burenstad.nl op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Ook jij kan die overigens aan ons melden!

De energietransitie is iets van ons allemaal en alleen door samen te werken gaat dit slagen.

EnergieTransitieBuren
Evert Obdeijn, Steven Hulst en Ludo Huising

Vragen

Vragen

Heb je vragen? Mail deze dan gerust naar info@burenstad.nl

Aanmeldformulier - EnergieTransitieBuren

Will je meehelpen met de verantwoorde energietransitie van Buren? Meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuw op te richten bewoners+ondernemers coöperatie EnergieTransitieBuren. 

Soort deelname* Bewoner
Ondernemer
Bedrijfsnaam
Aanhef Dhr.
Mevr.
Naam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerkingen
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy