Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Pareldag bij het Betuws Wijndomein

Presentatie 1e fles Betuwse ‘Champagne Methode’ wijn

Hierbij willen wij u uitnodigen voor de jaarlijkse ParelDag welke wordt georganiseerd op het WijnDomein aan de Burensewal 5 te Erichem. Deze editie van de ParelDag is extra feestelijk, want Burgemeester De Boer komt naar de wijngaard om de eerste fles Betuwse 'Champagne Methode' wijn, te sabreren. Graag ontvangen we u met een sprankelend glas Parelwijn op:

Zondag 28 mei tussen     12.00 -18.00 uur
Sabrage door burgemeester De Boer 13.30 -14.00 uur

Linge Bruut

De eerste champagne methode wijn uit de Betuwe heet Linge Bruut | Johanniter.  Ze is gemaakt van speciaal geselecteerde Johanniter druiven. De wijn ondergaat de tweede gisting op de fles volgens de traditionele champagne methode.  Hierdoor ontstaat een droge wijn met een tongstrelend zachte mousse. Na 24 maanden rijpen op de gist heeft de wijn een intens bouquet en een verfijnde smaak van rijp, geel fruit, honing en brioche gekregen!  

Naast Linge Bruut presenteren we traditiegetrouw ook de nieuwe jaargang parelwijnen; de LingeParel wit en rosé. De stille witte en rode wijnen zijn ook weer gebotteld en natuurlijk te proeven bij de wijnbar!

Culinaire markt

De ParelDag gaat samen met een gezellige streekmarkt. Verzamel uw hapjes en drankjes op de culinaire markt en maak een wandeling door de wijngaard. Onderweg vertellen diverse informatieborden u meer over het wijnmaak proces en de verschillende druivensoorten die zich in de wijngaard bevinden. Voel de ontspanning van de omgeving van de wijngaard en leer tegelijkertijd meer over de Nederlandse wijnen!

De standhouders van dit jaar zijn

Restaurant Oud LondonRivers MarnemoendeDe Witte ElandThe Chocolate ExplorersKatrien KooktCasa Barista, Mariëlla BeukersEet!VerledenWooley AmigoHeerlijkheid Eck & WielDouble-Up SieradenJJ Classics, HapptoeChateau voor BurenDe Smit Honing, ViaViv, Ria voor Mery ShipsDapeppa en Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Mocht u zondagmiddag 28 mei verhinderd zijn, proef onze wijnen dan op een ander wijngaardevenement of bij één van de betere restaurants, wijnbars of wijnwinkels!

Er is altijd iets te beleven op het Betuws Wijndomein, we zijn het hele jaar open en de mogelijkheden tot evenementen zijn nagenoeg onbeperkt!

Entree tot dit feestelijk evenement in de wijngaard is gratis. 

 

Evenement Pareldag
Datum 28  mei 2017
Tijdstip 13.00 - 18.00 uur
Locatie Betuws Wijndomein
Adres Burense Wal 5
4117 CG Erichem
E-mail info@betuwswijndomein.nl
Website www.betuwswijndomein.nl
Toegang Gratis

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy