Het wijnfestival Chateau voor Buren biedt haar bezoekers op zondag 25 augustus a.s. de unieke kans om een fles "champagne" te leren sabreren.
Bij het sabreren worden de kurk en het bovenste deel van de fles met een champagnesabel van de fles geslagen. Met een snelheid van maar liefst 230 kilometer per uur vliegt de kurk van de fles en landt tientallen meters verderop.
Officier Sabreur Daam Scharloo is in 2004 en 2005 tot Maitre Sabreur van het jaar uitgeroepen vanwege het enthousiasme en professionalisme waarmee hij het sabreren uitdraagt.
Chateau voor Buren is dan ook zeer trots dat deze expert bereid is om drie workshops sabreren te verzorgen.
Tijdens de workshop leer je over de geschiedenis van het sabreren en krijg je een goede uitleg hoe je zelf kunt sabreren. En dan... ga je natuurlijk zelf je eerste fles bubbels sabreren! En wat is er nu leuker dan daarna een glas bubbels te drinken uit je eigen gesabreerde fles!
De workshop wordt drie keer gegeven: om 14.00 uur, 15.15 uur en om 16.30 uur. De workshop duurt ca. 45 minuten.
Na het geslaagd sabreren van je eigen fles bubbels ontvang je uit handen van Daam Scharloo je persoonlijke Chateau voor Buren certificaat - Diplôme de Sabreur.
Daam Scharloo
De workshop sabreren kost € 17,50 per persoon.
LET OP: Je moet beschikken over een Chateau voor Buren toegangsbewijs, deze koop je online via onze website
www.chateauvoorburen.nl
Het aantal plaatsen per workshop is beperkt tot 10 deelnemers. Om deel te kunnen nemen aan de workshop moet je vooraf tickets reserveren. Na inschrijving ontvang je per e-mail je ticket voor deelname aan de workshop.
Bestel hier je workshop tickets
Naast het sabreren worden er de gehele dag diverse wijnworkshops verzorgd op drie locaties in het centrum. Je kunt deze workshops meebestellen op het bestelformulier voor het sabreren. Bekijk vooraf het workshopaanbod op de volgende pagina.
Workshop | Sabreren |
Organisatie | Chateau voor Buren |
Officier Sabreur | Daam Scharloo |
Datum | Zondag 25 augustus 2024 |
Tijdstip | 14.00 uur / 15.15 uur / 16.30 uur |
Duur | 45 minuten |
Locatie | LET OP: Het sabreren vindt buiten plaats bij het horecaplein op het grasveld achter de Lambertuskerk. De wijnworkshops worden gehouden in de Lambertuskerk, Het Smakenatelier en Restaurant Lagrange. |
Kosten | € 17,50 per persoon |
info@chateauvoorburen.nl | |
Let op: | Je moet beschikken over een Chateau voor Buren toegangsbewijs. Deze schaf je online aan via onze website www.chateauvoorburen.nl |