Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Tentoonstelling prinses Christina

Museum Buren en Oranje

In verband met het overlijden van prinses Christina, heeft het museum Buren en Oranje een kleine tentoonstelling aan haar gewijd. Er staan bordjes ter gelegenheid van haar geboorte. Bijzonder is een liturgie en toegangskaart van haar doop.

Prinses Christina

Maria Christina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Op 9 oktober 1947 werd zij gedoopt in de Domkerk in Utrecht. Zij is de vierde dochter en het jongste kind uit het huwelijk van koningin Juliana der Nederlanden en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Haar roepnaam was Christina. Maar wist u dat dat niet haar échte naam was? In 1963 besluit ze namelijk om haar echte voornaam, Marijke, in te ruilen voor haar tweede voornaam. Vanaf dat moment wordt dat haar roepnaam. De reden? Ze vindt Marijke ‘te zoet en kinderachtig’ klinken. Prinses Christina overleed op 16 augustus 2019 op 72-jarige leeftijd in Den Haag.

In de tuinen van Soestdijk

De kinderwagen, waarin de prinses door de tuinen van paleis Soestdijk is rondgereden staat nu ook in het museum voorzien van een foto van de prinses in die kinderwagen.
In 1975 trouwde ze in de Domkerk te Utrecht. Daar is ook een liturgie van aanwezig.
Het is niet duidelijk hoeveel kleinkinderen de prinses heeft gehad. In ieder geval vier. Van twee zijn geen namen of geslacht bekend. Zo ver kon ze haar privé leven beschermen.

Museum Buren en Oranje

Het museum is elke dag, behalve Zondag, geopend  van 10:00 tot 16:30 uur en is gevestigd in het eeuwenoude stadhuis, Markt 1.
 
Ook is de tentoonstelling over de laatst regerende graaf van Buren, Willem V, nog te bekijken.

Gerelateerde links

Tentoonstelling Christina

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy