Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Klompenpadwerkgroep Errekomsepad zoekt extra vrijwilligers

In Gelderland en Utrecht liggen maar liefst 110 Klompenpaden. Een van de vele mooie Klompenpaden is het Errekomsepad, een afwisselend pad in het buitengebied van Erichem. Een groep vrijwilligers loopt het pad na, controleert en beheert de markering. Deze klompenpadwerkgroep zoekt versterking. Vindt u het leuk om buiten actief te zijn en zich samen in te zetten voor het Errekomsepad? Neem dan contact op met Hajé de Groot, vrijwilligerscoördinator van het Errekomsepad, via telefoonnummer 06-21592524 of h.groot340@upcmail.nl.

Cultuur en natuur

Het 13 km lange Errekomsepad start bij het dorpshuis in Erichem. Wandelen door weilanden, langs sloten, door een wijngaard en door het Betuwse stadje Buren. Of zoals een wandelaar op www.klompenpaden.nl enthousiast aangaf: “Wat een schilderachtige plaatsjes en een heel mooie afwisselende route over (on)verharde paden en door weilanden en boomgaarden. Deze wandeling gaan we zeker nog eens doen, de route is goed aangegeven met wegbewijzering, maar daarnaast altijd handig om even plattegrond bij de hand te hebben op je mobiel. In Buren terrasje opgezocht en ‘s avonds na de wandeling heerlijk pannenkoeken gegeten. Op 16 september open dag op het Wijndomein, gaan we nog even nagenieten.”

Hulp gezocht

Alle Klompenpaden worden onderhouden door vrijwilligers; enthousiaste bewoners die het leuk vinden om de route te controleren, de markering op orde te houden, het zwerfafval weg te halen en onverharde stukken beloopbaar te maken. Mensen die houden van wandelen en geregeld de route willen nalopen zijn van harte welkom. Belangstellenden nemen contact op met Hajé de Groot, vrijwilligerscoördinator van het Errekomsepad, via telefoonnummer 06-21592524 of h.groot340@upcmail.nl. De groep wordt door SLG ondersteund met materiaal en gereedschap.

In totaal zijn er 110 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland.

Kijk voor meer informatie over het Errekomsepad op www.klompenpaden.nl, download de routes op de gratis Klompenpaden app of volg Klompenpaden op Facebook.

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy