Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Beste wijngardenier 2020

Prijzenregen voor het Betuws Wijndomein

Het Betuws Wijndomein in Erichem ontving dit jaar wederom twee gouden medailles bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020. Wijnmaker Diederik Beker werd tevens weer bekroond met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring’. Daarnaast namen Diederik Beker en Arina van Leenen nog zeven zilveren en zeven bronzen medailles in ontvangst, alsmede vier ereprijzen.

Prijzenregen

Dit jaar deden 282 Nederlandse en Belgische wijnen mee aan de Wijnkeuring van de Lage Landen. Veertien wijnen zijn met goud bekroond waarvan twee van het Betuws Wijndomein: de LingeWit Sauvi 2019 in de categorie ‘Beste witte wijn’ en de LingeRood Cuvée Signature 2016 in de categorie ‘Beste rode wijn’.

De reeks onderscheidingen van het Betuws Wijndomein bestaat verder uit zeven zilveren en zeven bronzen medailles en uit ereprijzen voor de LingeWit Sauvi 2019, LingeWit Edelzoet 2019, LingeWit Ysbreker 2019 en de LingeParel Rosé. Diederik Beker werd bekroond met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring 2020’ en met titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring 2018, 2019 en 2020.’

Hoge kwaliteit

Wijnmaker en eigenaar Diederik Beker, wiens wijnen in diverse toprestaurants worden geschonken, is trots op de onderscheidingen. Diederik Beker: “Onze wijnen worden met de jaren steeds beter beoordeeld. De keuring toont de hoge kwaliteit van onze wijnen aan en bevestigt dat we nog steeds op de goede weg zitten met onze visie op wijnmaken, gebruik van rassen en het blenden van rassen in de cuvées.

Daarnaast zijn we blij met de toegenomen aandacht voor Nederlandse wijnen, waarvan de kwaliteit door de jaren heen significant beter wordt. Het is een waardering voor de Nederlandse wijnmakers die met hart en ziel werken aan hun wijnen.”

Proefbox met prijswinnende wijnen

Arina van Leenen: “De gouden medaille voor de LingeRood Cuvée Signature 2016 bevestigt onze filosofie dat dit type wijn bewaarpotentieel heeft. Van de jaargangen 2016, 2017 en 2018 hebben we een deel weggelegd om over een aantal jaren wat speciale jaartallendozen te hebben voor de liefhebbers.  De 2016 en 2017 zijn nu niet meer te koop, de 2018 is opgenomen in de proefbox met prijswinnende wijnen.

In deze proefbox zitten zes wijnen die een medaille kregen bij Wijnkeuring van de Lage Landen 2020. De samenstelling van de box is te vinden op onze website en de box is te koop in onze wijngaardwinkel.” Bij aankoop van 8 proefboxen krijg je een online wijnproeverij van 60 minuten cadeau;-)

Wijn met karakter en pit

De prijswinnende LingeWit Sauvi 2019 is een bijzondere wijn gemaakt van Cabernet Blanc. Diederik Beker: “De wijn doet denken aan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc. Het is geen allemansvriend en het is daarom extra leuk om te zien dat de wijn in de smaak valt. Daarnaast is het goed te merken dat wijnen die wat minder toegankelijk zijn en juist karakter en pit hebben, beloond worden met een medaille. Deze wijnen zijn over het algemeen ook zeer goed gastronomisch inzetbaar, bijvoorbeeld in restaurants.”

Uitzending Omroep Gelderland

2020 goed maar enerverend jaar

Het Betuws Wijndomein kijkt terug op een goed 2020. Diederik Beker: “De laatste druiven worden de komende dagen geoogst en voor zover we kunnen beoordelen is de kwaliteit veelbelovend. Ook over de kwantiteit hebben we dit jaar niet te klagen. 2020 was een enerverend jaar met late nachtvorst in mei en een mooie zomer die soms wat extreem was qua warmte en soms veel regen gaf. Het goede najaar deed de trossen mooi afrijpen.”

Mousserende dessertwijn

De Betuwse wijnmakers blijven nieuwe wijnen ontwikkelen, zoals de mousserende dessertwijn LingeRood Dolce Vita, gemaakt van het ras Cabaret Noir. Arina van Leenen: “Deze fris-zoete rode wijn uit de LingeParel-serie is een aromatische laag-alcoholische mousserende wijn met tonen van kersen, framboos, viooltjes en rozen. Hij bevat maar 7,5% alcohol en is heerlijk bij desserts met rood fruit en chocolade, maar ook bij kaas.

De wijn is ook een feestelijk cadeau, bijvoorbeeld in een eindejaarspakket. Zoals al onze wijnen is ook deze wijn te koop op ons domein.”

Betuws Wijndomein

Het Betuws Wijndomein, gelegen in het buitengebied bij het historische stadje Buren maakt met passie en vakmanschap wijnen en van druiven afgeleide producten. Het gehele proces van druiven telen, wijnmaken en bottelen gebeurt in eigen beheer met respect voor mens en milieu.

Zo ontstaan, naast de verschillende LingeParel-, LingeWit-, LingeRood wijnen, smakelijke creaties zoals: Prepluk Verjus, Betuwse Bruis en de verschillende Linge Digestieven. Deze zijn allen te proeven en kopen op het Domein maar ook bij de betere restaurants en wijnwinkels.

Gerelateerde links

Reactieformulier

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw reactie:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy