Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Wijnworkshops tijdens Chateau voor Buren

25-08-2019 van 13.30 tot 17.30 uur

Tijdens het wijnfestival Chateau voor Buren kunt u deelnemen aan diverse wijnworkshops om uw wijnkennis verder te vergroten. U betaalt € 5,- voor de workshop, dit bedrag rekent u bij deelname op de locatie zelf af. De standhouder die de workshop verzorgt biedt daarnaast € 5,- korting bij aanschaf van 6 of meer flessen wijn bij de eigen stand.

LET OP: Om deel te kunnen nemen aan de workshop dient u in het bezit te zijn van een Chateau voor Buren proefglas. Deze koopt u bij de ingang van Chateau voor Buren voor € 10,-.

Vooraf aanmelden

Het aantal plaatsen per workshop is beperkt tot 20 personen. Meld u daarom vooraf aan via het op deze pagina getoonde aanmeldformulier. U kunt kiezen uit één van de volgende workshops:

13.30 - 14.00 uur | Kaaps Wijnhuis

Ga je mee op reis naar wijnparadijs Zuid-Afrika?
Ontdek zelf unieke en (h)eerlijke wijnen. Wat hebben Hollandse boeren en Franse Hugenoten voor elkaar gekregen? Laat je verrassen door 4 iconische wijnen met mooie verhalen! Chenin Blanc, Pinotage, een top witte en een rode blend met maar liefst 96 punten!

14.00 - 14.30 uur | HET WIJNMAGAZIJN

Gastronomische Italiaanse wijnen: van de Dolomieten tot Bolgheri
Italiaanse topwijnen voelen zich goed thuis in restaurants. Het zijn karaktervolle verschijningen die vaak het best tot hun recht komen samen met eten. Tijdens deze workshop doen we een beroep op uw fantasie voor wat betreft de gerechten,  maar de wijnen laten we u natuurlijk wel proeven en we vertellen wat we erbij gereserveerd zouden willen zien. U krijgt -afhankelijk van de tijd - 3 of 4 wijnen te proeven uit het gebied tussen Alto Adige en Bolgheri. 

14.30 - 15.00 uur | Champagne Moutardier

“Champagne Moutardier” - Vervaardigd uit het beste van Meunier
Jasper Tasseron - Brand Ambassadeur van Champagne Moutardier in Nederland, neemt je mee op een proefvlucht van 3 champagnes uit de Champagne-Marne regio. De Meunier druif is in deze Brut, Rosé en Millésimé 2008 prominent aanwezig

15.00 - 15.30 uur | Stokkerij Lubberhuizen

Eau de Vie
Stokerij Lubberhuizen uit Varik is de eerste Nederlandse stokerij van Eau de Vie. Wij distilleren Betuws fruit tot Eau de Vie van de puurste kwaliteit, volledig ambachtelijk en handmatig. Tijdens deze workshop vertellen we over het distillatieproces, waarbij we uiteraard de nodige fruitdistillaten laten proeven.

15.30 - 16.00 uur | Dis Donc

Mono Cépage champagnes
Van Mono Cépage Champagnes (1 Chardonnay, 1 Pinot Noir, 1 Meunier)

16.00 - 16.30 uur | Wijnimportlochem

‘Maak kennis en proef het verschil’ is ons motto
Bijzondere wijnen uit Canada, Zuid Afrika, Nieuw-Zeeland en Oostenrijk. Zeker de wijnen uit Canada zijn uniek en zie je niet veel, een bijzonder kans om deze te kunnen proeven.

16.30 - 17.00 uur | Portugaliawijntour

Portugal: variëteit en authenticiteit 
Portugal is bekend met Portwijnen, een oud authentieke Portugese wijn die wordt geserveerd op een moderne wijze. Geniet van een heerlijk licht gekoelde Tawny port! Portugaliawijntour brengt je verder naar het heuvelachtige en groene landschap van Alentejo. Wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt, dit is één van de meest authentieke wijnstreken ter wereld, waar de beste wijnen van Portugal vandaan komen. Doe je ogen dicht, proef en reis in de tijd! 

17.00 - 17.30 uur | Wijnen uit de Beaujolais

Cru’s van de Beaujolais
In het Beaujolaisgebied is men de laatste jaren druk bezig een enorme kwaliteitsslag te maken. Er is een nieuwe generatie wijnmakers die wijnen van uitmuntende kwaliteit maken. Hiermee hebben zij de wijnen van de Beaujolais weer op de kaart gezet! Het gebied kent tien verschillende cru’s. Ieder met zijn eigen karakter, maar allemaal van dezelfde druivensoort "gamay noir á jus blanc gemaakt. Joop Bremer van Wijnen uit de Beaujolais, gespecialiseerd in het gebied, stelt daar een viertal van voor! 

 

Activiteit Wijnworkshops Chateau voor Buren
Datum Zondag 25 augustus 2019
Tijdstip van 13:30 - 17:30
Kosten € 5,-/deelnemer
Locatie Wijnplein bij de VINOdesk in het centrum
E-mail info@chateauvoorburen.nl
Volg ons ook op  Twitter

Gerelateerde links

Aanmeldformulier - Wijnworkshop Chateau voor Buren

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Kies uw workshop 13.30 - 14.00 Kaaps Wijnhuis
14.00 - 14.30 Het WIJNMAGAZIJN
14.30 - 15.00 Champagne Moutardier
15.00 - 15.30 Stokkerij Lubberhuizen
15.30 - 16.00 Dis Donc
16.00 - 16.30 Wijnimportlochem
16.30 - 17.00 Portugaliawijntour
17.00 - 17.30 Wijnen uit de Beaujolais
Aantal deelnemers*
Opmerkingen
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy