Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Echte Bakker van Walderveen wederom bekroond

In de winkel van Van Walderveen, De Echte Bakker in het Gelderse Geldermalsen is gisteren de bijna beste roomboter amandelstaaf gekocht door de Mystery Shopper. In de finaleronde is de staaf beoordeeld als 1 na beste van Nederland en daarmee bleef Van Walderveen net achter de winnaar Gommans uit Sevenum. De derde plaats werd gehaald door De Korenaar in Surhuisterveen. Al vier jaar op rij bakt Dick Geheniau prijswinnende amandelstaven. Een prestatie van formaat.

Voorronde

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende twee weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 153 staven werden gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester bij GildePartner Van der Pol en Ron Bloem, Senior Productontwikkelaar bij GildePartner Royal Steensma. In de finaleronde sloot Mike Onasse van het Boulangerieteam zich aan bij deze vakjury. Bij de 15 finalisten is anoniem en onaangekondigd een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht.

Uitmuntende smaak

In de finaleronde streden 15 Echte Bakkers om de prijzen. Mark van Wijk: “De kwaliteit in deze finale was ongekend hoog. De top 3 lag dicht bij elkaar en de amandelstaaf van Van Walderveen moest net iets toegeven op de afwerking. Maar de smaak van het bladerdeeg en de spijs is echt uitmuntend. Dit is een feestje om te eten,” aldus Van Wijk.

Veel geoefend

Dick Geheniau, mede-eigenaar en bakker van dit winnende product is toch weer verrast als hij het goede nieuws hoort. “We zijn in 2016 en in 2018 1e geworden en in 2017 4e dus ik weet wel dat ik een goede kans maak. Maar het is geen vanzelfsprekendheid dat we dit jaar weer op het podium staan. Ik heb heel veel geoefend en de tips van de keurmeesters toegepast. Ik ben echt heel blij met deze prijs,” aldus Dick.
Van Walderveen staat als Echte Bakker voor kwaliteit van grondstoffen en producten.
Dick: “Een roomboter amandelstaaf is een kostbaar product; de grondstoffen zoals roomboter en amandelspijs zijn echt prijzig. Als bakker doe ik er alles aan om daar producten van te maken die bij onze klanten staan te stralen op tafel. En natuurlijk ook nog eens heel lekker zijn!”

Proeven

In de winkels van Van Walderveen wordt het feestje gevierd. De winkeldames zijn heel enthousiast over de gewonnen prijs. Zij laten u graag een stukje proeven van de prijswinnende roomboter amandelstaven. Dick  heeft nog wel een laatste tip voor thuis: “Als je de roomboteramandelstaaf even vijf minuten in een voorverwarmde oven doet op 200 C°, dan is ie op z’n lekkerst.”

Echte Bakker van Walderveen heeft winkels in Beesd, Buren, Geldermalsen en Waardenburg. 

 

Echte Bakker van Walderveen
Adres Achterbonenburg 1
4116 BD Buren (Gld)
Telefoon 0345 - 581591
E-mail info@bakkerijvanwalderveen.nl
Website www.bakkerijvanwalderveen.nl
Volg ons op:

Beste Roomboter Amandelstaaf van Nederland

 

Gerelateerde links

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy