Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

De beste roomboter amandelstaaf komt van Echte Bakker Van Walderveen

WAGENINGEN – De winnaar is bekend! Van Walderveen sleept dit jaar de hoofdprijs van de Roomboter amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde in de wacht. Van Walderveen, De Echte Bakker met winkels in Geldermalsen, Waardenburg, Beesd en Buren haalde in 2016 ook al de eerste plaats en dat smaakte naar meer. De tweede plaats is voor Toet in Apeldoorn en het brons gaat naar Koenen in Westervoort.

Keuring

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende drie weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. Een recordaantal van 173 staven werd gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester van grondstofleverancier en GildePartner Van der Pol, in samenwerking met de Keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum. Met een 8,3 in de voorronde stelde Van Walderveen meteen al een finaleplaats zeker. Voor de finalekeuring is bij de finalisten anoniem en onaangekondigd een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht.

Uitmuntende smaak

In de finaleronde streden 14 Echte Bakkers om de prijzen. Mark van Wijk: “De kwaliteit in deze finale was ongekend hoog. We hebben veel finalisten met een acht kunnen beoordelen, maar de amandelstaaf van Van Walderveen sprong er met een 8,42 zeker uit. “Deze roomboter amandelstaaf heeft een heerlijke smaak en is een feest om te eten,” aldus Van Wijk.

Veel geoefend

Dick Geheniau, mede-eigenaar en bakker van dit winnende product is volledig verrast als hij het goede nieuws hoort. “Het is helemaal geen vanzelfsprekendheid dat we dit jaar weer gewonnen hebben,” laat hij weten. “Ik heb heel veel geoefend en de tips van de keurmeesters toegepast. Zo heb ik buiten mededinging vier extra staven laten keuren om te laten toetsen of ik op de goede weg was. Ik ben echt heel blij met deze prijs.”

Van Walderveen staat als Echte Bakker voor kwaliteit van grondstoffen en producten. Dick: “Een roomboter amandelstaaf is een kostbaar product; de grondstoffen zoals roomboter en amandelspijs zijn echt prijzig. Als bakker doe ik er alles aan om daar producten van te maken die bij onze klanten staan te stralen op tafel. En natuurlijk ook nog eens heel lekker zijn!”

De competitie

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum komen het hele jaar door brood- en banketproducten ophalen om ze te keuren en daarnaast organiseert het Gilde jaarlijks meerdere competities, waaronder de Roomboter amandelstavencompetitie.

In de winkels van Van Walderveen is de stemming opperbest en zijn de winkeldames heel enthousiast over de gewonnen prijs. Zij laten u graag proeven van de prijswinnende roomboter amandelstaven.

Foto's door: Ab Donker Fotografie

Oorkonde - Beste roomboter amandelstaaf van Nederland

Echte Bakker van Walderveen
Adres Achterbonenburg 1
4116 BD Buren (Gld)
Telefoon 0345 - 581591
E-mail info@bakkerijvanwalderveen.nl
Website www.bakkerijvanwalderveen.nl
Volg ons op:

 

Gerelateerde links

Beste roomboter amandelstaaf in beeld

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy