Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Buren steekt weer kaarsjes aan

Voor de laatste keer?

Op zaterdag 15 december 2018 gaan in Buren de straatverlichting en de lampen in de woonhuizen uit en steekt de stad duizenden kaarsen aan. Voor de zestiende keer is het van 19 tot 21 uur Buren bij Kaarslicht.

De stad krijgt deze avond de sfeer van een nostalgische en romantische kerst zoals toen, gedragen door de zang van tal van koren en de muziek van harmonieorkesten, bands en solisten.

Buren bij Kaarslicht is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een evenement dat een slordige 15.000 bezoekers naar de vestingstad (2687 inwoners) trekt. De kaarsjesavond wordt mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers.

De laatste keer Buren bij Kaarslicht?

De kans bestaat echter dat de zestiende Buren bij Kaarslicht de laatste zal zijn. Het bestuur van de stichting BbK ziet zich al een aantal jaren geconfronteerd met steeds stijgende kosten. Het is onmogelijk geworden om de toestroom van auto’s van bezoekers en het parkeren in goede banen te leiden met hulp van vrijwilligers. Daarvoor zijn professionele verkeers-assistenten noodzakelijk. Dat kost geld. Ook het doven en weer ontsteken van de straatverlichting blijft een aanslag doen op het budget van het kaarsenfeest.

Nieuwe bestuursleden gezocht

Enkele bestuursleden van de stichting BbK hebben laten weten dat de zestiende editie van het feest hun laatste zal zijn. Het bestuur is daarom op zoek naar enthousiaste en vindingrijke nieuwe bestuursleden, die zich willen inzetten voor de toekomst van Buren bij Kaarslicht. Kandidaat-bestuursleden kunnen zich, graag binnen een maand, melden bij Bertie Harteman: bharteman@hotmail.com.

 

Evenement Buren bij Kaarslicht
Datum Zaterdag 15-12-2018
Tijdstip 19.00 - 21.00 uur
Telefoon 0344 57 69 11
E-maildres info@burenbijkaarslicht.nl
Website www.burenbijkaarslicht.nl
Volg ons ook op: Facebook

 

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy