Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Burgemeester Jan de Boer naar Den Helder

Jan de Boer wordt de nieuwe burgemeester van Den Helder. Althans, als het aan de gemeenteraad van Den Helder ligt. Tijdens een besloten gedeelte van de raadsvergadering heeft de vertrouwenscommissie op 9 december 2020 verantwoording afgelegd aan de gemeenteraad van Den Helder. Daarna besloot de gemeenteraad om De Boer voor te dragen als nieuwe burgemeester.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besluit over de voordracht. Als de minister akkoord gaat, kan De Boer komend voorjaar aantreden als burgemeester.

Jan de Boer

De Boer is 51 jaar oud, lid van de D66 en is nu nog burgemeester van onze gemeente Buren. "Jan de Boer is een persoon die rust en stabiliteit uitstraalt. Als geboren West-Fries heeft hij een nuchtere kijk op zaken en is hij als persoon toegankelijk en empathisch. Hij heeft laten zien goed te kunnen luisteren en zijn woorden op een afgewogen manier te kiezen", aldus Carlo Assorgia, voorzitter van de vertrouwenscommissie in Den Helder. 

Burgemeester van Buren

Hij is sinds 2013 burgemeester van Buren. Daarvoor was hij wethouder in de gemeenten Hoorn, Harlingen en Landsmeer. In de periode 2002-2006 was hij raadslid in de gemeente Hoorn en tot 2006 was hij docent economie in het voortgezet onderwijs.

Mocht de minister instemmen, dan mag De Boer begin maart beginnen als nieuwe burgemeester van Den Helder. 

Gerelateerde links

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy