Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Wijnfestival - Chateau voor Buren

Wijnevenement van de Betuwe - 25 augustus 2019

Let op: De inhoud van deze pagina is nog onder constructie.

Op zondag 25 augustus 2019 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten.

In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen.

Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

"Chateau voor Buren is het zomerse wijnevenement dat de ware wijnliefhebber niet mag missen" 

Eigen wijnglas met festivalprogramma 

Bij de ingangen van Chateau voor Buren koopt u voor € 10,00 een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kunt u bij de verschillende stands wijn proeven. Bij het glas ontvangt u een festivalprogramma en een draagtas voor uw wijnaankopen. 

VINOdesk wijnvraagbaak

In het centrum van de binnenstad vindt u de VINOdesk. Deze desk wordt bemand door verschillende vinologen die u helpen bij het vaststellen van uw smaak, en u op vakkundige wijze leren wijn te proeven en het maken van uw eigen proefnotities.

Wijnworkshops

Wilt u meer weten over wijn, de herkomst en productie? Volg dan één van de wijnworkshops achter de Lambertuskerk. Meld u vooraf aan omdat het het aantal plaatsen beperkt is. Kijk hier voor meer informatie...

Culinairplein

Ook dit jaar is er weer een Culinairplein waar de koks van De Prins (Buren) en Het Heerenlogement (Beusichem) samen een speciale Chateau voor Buren menukaart presenteren. De verschillende gerechten worden natuurlijk vergezeld door bijpassende wijnen. Je vindt het Culinairplein in de boomgaard van Grand Café De Hofhouding.

Ontspannen en genieten op het wijnplein

Het plein achter de St. Lambertuskerk is voor ons festival omgebouwd tot een waar wijnplein waar u in Franse sferen onder het genot van een glas wijn en heerlijke hapjes, kunt genieten van diverse muzikale optredens. 

"Joi de vivre" - genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren.

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

Impressie eerdere edities

Sponsoren

De Kelder van de Coningh

Specialist in Oostenrijkse wijnen

APS Glass & Bar Supply

Groothandel Horeca Non-Food Nederland

Van Eck & Van Sterkenburg

Accountants Belastingadviseurs

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy