Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Wijnfestival - Chateau voor Buren

Wijnevenement van de Betuwe - 26 augustus 2018

Let op: De inhoud van deze pagina is nog onder constructie

Op zondag 26 augustus 2018 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten.

In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen.

Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

"Chateau voor Buren is het zomerse wijnevenement dat de ware wijnliefhebber niet mag missen" 

Eigen wijnglas met festivalprogramma 

Bij de ingangen van Chateau voor Buren koopt u voor € 10,00 een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kunt u bij de verschillende stands wijn proeven. Bij het glas ontvangt u een festivalprogramma en een draagtas voor uw wijnaankopen. 

Prijsuitreiking wijnkeuring van de Lage Landen

Vanaf 13:00 vindt in de St. Lambertuskerk de prijsuitreiking plaats van de wijnkeuring van de Lage Landen. Ook als bezoeker van Chateau voor Buren kunt u hierbij aanwezig zijn. Meld u tussen 13.00 en 13.15 bij de ingang van de kerk.

VINOdesk wijnvraagbaak

In het centrum van de binnenstad vindt u de VINOdesk. Deze desk wordt bemand door verschillende vinologen die u helpen bij het vaststellen van uw smaak, en u op vakkundige wijze leren wijn te proeven en het maken van uw eigen proefnotities.

Proeverij op het water

Ook dit jaar biedt Chateau voor Buren weer de mogelijkheid van een proeverij op het water. In klein gezelschap neemt u deel aan een wijnpresentatie op onze rivier de Korne. U kunt tijdens het evenement inschrijven bij de VINOdesk.

Culinairplein

Ook dit jaar is er weer een Culinairplein waar de koks van De Prins (Buren) en Het Heerenlogement (Beusichem) samen een speciale Chateau voor Buren menukaart presenteren. De verschillende gerechten worden natuurlijk vergezeld door bijpassende wijnen. Je vindt het Culinairplein in de boomgaard van Grand Café De Hofhouding.

Ontspannen en genieten op het wijnplein

Het plein achter de St. Lambertuskerk is voor ons festival omgebouwd tot een waar wijnplein waar u in Franse sferen onder het genot van een glas wijn en heerlijke hapjes, kunt genieten van diverse muzikale optredens.

"Joi de vivre" - genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren.

Standhouders gezocht

Ben je zelf een wijnproducent, importeur of handelaar? Of bied je bijpassende wijn accessoires en culinaire producten? Meld je dan voor 30 juni aan als standhouder.

Aanmeldformulier standhouders

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

Impressie eerdere edities

Sponsoren

De Kelder van de Coningh

Specialist in Oostenrijkse wijnen

APS Glass & Bar Supply

Groothandel Horeca Non-Food Nederland

Echte Bakker van Walderveen

Voor de mooiste gebakjes en lekkerste broden

AGF René van Mourik

De AGF Groothandel van Beusichem

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy