Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Wijnfestival - Chateau voor Buren

Wijnevenement van de Betuwe - 25 augustus 2019

Op zondag 25 augustus 2019 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten.

In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen.

Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Uniek in 2019
Week van de Nederlandse wijn

Chateau voor Buren is een breed opgezet wijnfestival met wijnen uit alle windstreken…. Echter de komende editie van Chateau voor Buren is ook de start van “de week van de Nederlandse wijn”, een week die volledig in het teken staat van Nederlandse wijnmakers en hun uitstekende Nederlandse wijnen. Bekende restaurants uit de regio bieden in de week na Chateau prachtige gerechten aan in combinatie met Nederlandse wijnen. Op Chateau zelf luiden diverse activiteiten de week van de Nederlandse wijn in, waarbij het grote publiek kennis kan maken met de mooiste wijnen uit ons land.

Eigen wijnglas met festivalprogramma 

Bij de ingangen van Chateau voor Buren koopt u voor € 10,00 een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kunt u bij de verschillende stands wijn proeven. Bij het glas ontvangt u een festivalprogramma en een draagtas voor uw wijnaankopen. 

VINOdesk wijnvraagbaak

In het centrum van de binnenstad vindt u de VINOdesk. Deze desk wordt bemand door verschillende vinologen die u helpen bij het vaststellen van uw smaak, en u op vakkundige wijze leren wijn te proeven en het maken van uw eigen proefnotities. Ontdek uw eigen vinotype

Wijnworkshops

Wilt u meer weten over wijn, de herkomst en productie? Volg dan één van de aangeboden wijnworkshops. Binnenkort meer informatie over het aanbod workshops, inschrijving en locaties. 

Wijn- en foodplein

Op het wijn- en foodplein kunt u genieten van diverse wijnen en lekkernijen. Culinair genieten in een sfeervolle setting met gezellige muziek. 

"Joi de vivre" - genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren.

Standhouders gezocht

Bent u zelf een aanbieder van wijnen, culinaire producten en aanverwante producten, dan nodigen wij u graag uit om zich aan te melden als standhouder. Meld u zich dan aan voor 30 juni a.s. 

Aanmeldformulier standhouders

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

Impressie eerdere edities

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy