Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Corsoclub Buren

De Burense afvaardiging voor het Fruitcorso in Tiel

Sinds 1961 doet vereniging Corsoclub Buren al mee met het jaarlijkse evenement Fruitcorso in Tiel.

Iedere 3e zaterdag van september wordt dit gratis evenement in Tiel georganiseerd door Stichting 4-Stromenland, waarbij Corso club Buren, samen met 13 andere corso verenigingen, een praalwagen ontwerpt, beplakt met zaden, groente en fruit om deze te laten stralen op het parcours.

De corsoclub bestaat uit ongeveer 120 leden, die zich ieder jaar weer tomeloos inzetten. Het hele jaar door zijn onze vrijwilligers bezig om in de corsostoet hun creatieve ontwerp te laten stralen. Onze ontwerpers Jochem Schoots en Dennis Voorendt maken ieder jaar het ontwerp. Nadat het ontwerp bekend is, gaat het las team aan de slag.

Rond november beginnen zij 1 dag in de week met het laswerk en het opbouwen van de wagen. Begin april is de officiële opening van de Corso, deze avond is in het Agnietenhof in Tiel en dan worden alle ontwerpen van de verenigingen ten toon gesteld. Rond mei beginnen de vrijwilligers met het papier-maché. Na deze klus wordt de wagen geschilderd in de kleuren zoals de groente, zaden en het fruit erop zal worden geplakt.

Na mate de Fruitcorso dichterbij komt, des te meer de wagen vorm begint te krijgen.

De Fruitcorso is een groot begrip in de Betuwe

Sinds 2013 staat het Fruitcorso Tiel op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland!

Corsoclub Buren word soms ook weleens de ‘Corsokoning’ genoemd, dit omdat de vereniging al 15 keer de Fruitcorso gewonnen heeft.

Wil je meer te weten over Corsoclub Buren?

Kijk dan voor meer informatie op de facebook pagina van Corso club Buren of voor meer informatie over de fruitcorso op www.fruitcorso.nl

 

Evenement Fruitcorso Tiel
Datum 21 september 2019
Kosten Entree gratis
Voor tribune kaarten betaalt u € 17,50
Website www.fruitcorso.nl
Volg ons ook op

Sponsors en donateurs

Wist je dat de Corsoclub Buren een club van 5-10-25 heeft? Dit betekent dat je een appel op onze boom krijgt met je naam erop bij een kleine bijdrage van 5, 10 of 25 euro, hiermee draagt u een warm hart toe aan onze vereniging. Of wordt u liever sponsor of donateur, neem dan graag contact met ons op.

Fotogalerij

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy