Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Energiecoöperatie eCoBuren

Samenwerken aan een duurzaam Buren

eCoBuren in het kort

Buren is één van de mooiste historische steden van Nederland en daarnaast ook nog eens omgeven door de prachtige natuur van de Betuwe. Met recht wordt Buren dan ook de parel van de Betuwe genoemd.

Net als voor Nederland zal ook voor Buren de noodzakelijke energietransitie grote gevolgen hebben. De media staan er terecht bol van. Alle energie die we gebruiken zal op termijn op duurzame wijze opgewekt worden en iedereen moet energie besparen. Komen er windmolens rond de stad, zonnepanelen op alle daken, warmtepompen en laadpalen voor elk huis, en hoe gaat dat voor monumentale gebouwen?

Verantwoorde energietransitie

Wij zijn van mening dat de energietransitie op een manier moet gebeuren die gedragen wordt door bewoners en ondernemers, en past bij het karakter van de stad Buren en omliggende plaatsen. Daarom willen wij met de energiecoöperatie eCoBuren bewoners en ondernemers mobiliseren om met elkaar te werken aan de energietransitie van Buren.

Wij denken dat door samenwerking met bedrijven en boerderijen in de omgeving, op duurzame wijze elektriciteit en warmte opgewekt kan worden. Met deze duurzaam opgewekte energie kunnen gebouwen voorzien worden van elektriciteit en verwarming. Daarnaast kunnen elektrische auto's centraal opgeladen worden en als buffer dienen voor schommelingen op het elektriciteitsnet. Dit zijn slechts een paar gedachten.

Meedoen met de energietransitie

Ben jij een betrokken bewoner of ondernemer en wil je graag jouw steentje bijdragen aan de energietransitie van Buren? Meld je dan aan voor de bewoners en ondernemers coöperatie eCoBuren op www.ecoburen.nl

De energietransitie is iets van ons allemaal en alleen door samen te werken gaat dit slagen.

eCoBuren
Evert Obdeijn en Steven Hulst

Bezoek de website van eCoBuren

eCoBuren in het kort

eCoBuren in het kort

eCoBuren heeft zich tot doel gesteld om een duurzame energietransitie voor bewoners en ondernemers in de gemeente Buren te realiseren. Hierbij richt de organisatie zich op duurzame productie, opslag en toepassing van energie (warmte + elektriciteit). Daarnaast zet eCoBuren zich in voor het terugdringen van het energieverbruik zodat productie en behoefte op elkaar aansluiten.

Energiecoöperatie eCoBuren
Voorzitter Steven Hulst
Secretaris/Penningmeester Evert Obdeijn
Telefoon 0344 - 846281
E-mail info@ecoburen.nl
Volg ons op: Facebook - eCoBuren Twitter - eCoBuren LinkedIn - eCoBuren Instagram - eCoBuren

Bezoek de website van eCoBuren

Reactieformulier

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw reactie:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy