Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Pas op voor de eikenprocessierups!

Sinds een aantal jaren hebben ook de gemeenten in het rivierengebied te maken met overlast door de eikenprocessierups. De brandharen kunnen vooral vanaf half mei tot en met juli overlast voor mens en dier. Vermijd daarom elk contact met de rupsen en nesten.

De eikenprocessierups is de larve van de eikenprocessievlinder. De rups leeft op eikenbomen. De aanwezigheid van de rupsen is vaak zichtbaar aan de kaalgevreten bomen. De nesten bestaan uit een dicht opeengehoopt spinsel van vervellingshuidjes, uitwerpselen en brandharen. Deze haren dringen zich in de huid, ogen en luchtwegen met klachten als jeuk, een pijnlijke huid, ademhalingsproblemen en oogontsteking als gevolg.

Als u in contact bent gekomen met de rupsen of brandharen, was dan uw huid goed en spoel uw ogen goed uit met water. Als u ernstige klachten heeft, neem dan contact op met uw huisarts.

Bestrijding

Woont u in de gemeente Buren en ontdekt u een nest in het openbaar groen? Neem dan contact op met gemeente Buren via 14 0344 of gemeente@buren.nl. U kunt ook bellen met Avri via (0345) 58 53 53 of melding@avri.nl. U kunt uw melding op de website van Avri ook online doorgeven.

Vindt u de eikenprocessierupsen in uw tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Het is niet aan te raden dit zelf te doen. U kunt het beste contact opnemen met een boomverzorgins- of ongediertebestrijdingsbedrijf bij u in de buurt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de eikenprocessierups kunt u kijken op de sites van het RIVM en de GGD

Gerelateerde links

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy