Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Geldkrant voor inwoners gemeente Buren

Volgens de Gezondheidsmonitor 2016 van GGD Gelderland Zuid heeft ongeveer 13% van de inwoners van de gemeente Buren enige tot grote moeite om financieel rond te komen. Reden voor de gemeente om huis-aan-huis een “Geldkrant” te laten bezorgen.

“We weten allemaal dat het leven niet perfect is. Veranderingen in je leven, zoals het verlies van je baan of voor het eerst zelfstandig gaan wonen, kunnen maken dat iemand het overzicht over zijn inkomsten en uitgaven even kwijtraakt. Ik zou graag zien dat we daar gewoon over durven te praten. De “Gelkrant” is hiervoor een begin”, aldus wethouder Annie Benschop-van Eldik.

Voorkomen van financiële problemen

De Geldkrant wordt 9 november bezorgd en is een uitgave van de gemeente Buren in samenwerking met het Nibud. De krant staat vol praktische tips, handvatten en telefoonnummers van organisaties die kunnen helpen. Ook kunnen inwoners een beroep doen op extra hulp en geld als ze moeite hebben met hun administratie of met rondkomen. Bijvoorbeeld door vrijwilligers van Welzijn Rivierstroom en regelingen voor mensen met een laag inkomen. Uiteraard kunnen inwoners hiervoor ook terecht bij Stib, het gebiedsteam van de gemeente Buren. Inwoners met problematische schulden kunnen een beroep doen op schuldhulpverlening. “Ook hiervoor geldt, dat voorkomen beter is dan genezen. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter je geholpen kunt worden.” 

Gerelateerde links

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy