Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Geocaching in Buren

Een GPS speurtocht door de oude binnenstad

Geocaching is tegenwoordig helemaal hip. Zowel jongeren als ouderen doen mee aan deze moderne puzzel- en speurtocht variant. Bent u nog niet bekend met geocaching? Lees op deze pagina wat het is, en ontdek hoe leuk geocaching in Buren kan zijn.

Wat is Geocaching?

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.  Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z'n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Geocaching in Buren

Op de website www.geocaching.com vindt u een wereldwijd overzicht van geocaches. Ook Buren staat natuurlijk op de kaart met een leerzame geocache door de oude binnenstad. Een aanbevolen geocache is "Liever goede vrienden dan verre Buren", deze cache voert u langs de kenmerkende punten van Buren waaraan vragen gekoppeld zijn. De antwoorden van alle vragen samen leveren u de eindlocatie op waar de cache gevonden kan worden. U beleeft een ware puzzeltocht door Buren en leert gelijk iets over de geschiedenis van deze oranjestad.
Bekijk de geocache  - "Liever goede vrienden dan verre Buren"

Andere geocaches in het nabij gelegen natuurgebied zijn:

Wat heeft u nodig?

Voor geocaching kunt u gebruik maken van de GPS functies op uw telefoon, maar nog beter werkt een speciale GPS ontvanger. Hand GPS ontvangers kosten tussen de 125 en 700 euro afhankelijk van de mogelijkheden die u wenst. Het bedrijf Garmin verkoopt mooie ontvangers in verschillende prijscategorieën. Ook pen en papier kan van pas komen voor het noteren van de puzzel uitkomsten.

Verder raden wij u goede wandelschoenen aan en zorg ervoor dat u voor onderweg iets te eten en te drinken bij u hebt. In de stad zelf kunt u natuurlijk terecht bij de verschillende horeca gelegenheden.

Wij wensen u veel plezier en wellicht mogen wij u binnenkort begroeten in onze prachtige stad.

Foto impressie

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy