Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Amerikaanse oud-president verbindt Buren en Kinderhook

Gemeente Buren is een vriendschapsband aangegaan met Kinderhook, een dorp in de staat New York, in de Verenigde Staten. “Met deze vriendschapsband willen we de kennis over onze geschiedenis en de toekomstige samenwerking tussen de inwoners van Kinderhook en Buren bevorderen.”, zegt burgemeester De Boer.” Kinderhook is de geboorteplaats van Martin van Buren, de achtste president van de VS. De voorvader van Van Buren vertrok in 1631 vanuit graafschap Buren naar Nieuw-Nederland (New York en omgeving).

In beide gemeenten levert de agro-industrie een belangrijke bijdrage aan de lokale economie. Beide gemeenten hebben bovendien te maken met vergelijkbare toeristische uitdagingen. Kinderhook wil een beweging vanuit New York naar de Hudson Valley creëren. In Rivierenland willen we graag toeristen vanuit de Randstad onze kant op laten komen.

Aanleiding

In 2017 werd de gemeente Buren benaderd door het Nederlandse consulaat in New York. Namens het dorp Kinderhook werd geïnformeerd naar de stedenbanden die Buren heeft en of er mogelijkheid was een nieuwe band aan te gaan. Buren heeft informele stedenbanden met Diest (België) en Dillenburg (Duitsland). Beide steden zijn Oranjesteden en hebben dus net als Buren een band met ons Oranjehuis. De relatie met Kinderhook biedt kans onze inwoners en bezoekers kennis te laten maken met nóg een ‘royalty’ met de wortels in Buren.

Buren 625 jaar stadsrechten

In 2019-2020 vieren we dat Buren 625 jaar stadsrechten heeft. Dit is een uitgelezen kans om een delegatie uit Kinderhook uit te nodigen en te ontvangen.     

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy