Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

'De Oude Kerstbal'

Oude en antieke kerstballen kopen - Van 1880 tot 1999

'De Oude Kerstbal' is een winkel waar je antieke en oude kerstversiering kunt vinden. Kerstballen van rond het jaar 1880 tot het jaar 1999. Een passie! Een uit de hand gelopen hobby!

Ik ben Jeroen Moen. Eén van mijn grootste hobby's van kinds af aan is het verzamelen van oude en antieke kerstversiering. O.a. kerstballen, figuurtjes, glazenkralenkettingen, angel chimes, kerststallen, lichtjes, houten poppetjes, de Notenkraker, kerstmuziek, houtenmolentjes enz. Als kind was ik al helemaal gek van kerst. Sinterklaas?... Het Sinterklaasfeest was voor mijn het begin van een periode van gezelligheid. 'Het gaat beginnen!' Hier levende ik naar toe. Warmte en gezelligheid.

Kerstfeest op de basisschool. Alle kerstbomen in de leslokalen, lerarenkamer, aula, schoolplein en op de gang, ik versierde ze allemaal. Ik kon het niet laten om me er mee te bemoeien. En dat voor zo'n verlegen jongetje in die tijd. En ook kerststukjes maken, kerstliedjes zingen in de aula, met de hele school aan het kerstontbijt bij kaarslicht, alle lampen waren uit en in de middag werd het kerstverhaal voorgelezen. Wat een feest en ieder jaar weer. De Vijverhof school in Breukelen, wat een mooie tijd!

Als mijn ouders in de avond klaar waren met het versieren van de grote kerstboom in de woonkamer, kwamen ze mij als klein jochie uit bed halen en gingen we kijken naar de boom vol gekleurde lichtjes, slingers en kerstballen. En die heerlijke geur van de boom.

Later in mijn pubertijd ging ik in mijn woonplaats Breukelen de openbare bibliotheek in kerstsfeer brengen, en ik mocht ook wat winkel etalages versieren in het centrum. Ik maakte er foto's van, voor later. En ik stond ook in het dorpskrantje. Al mijn zakgeld en het geld van bijbaantjes o.a. auto's wassen, zelfgemaakte spulletjes verkopen aan de deuren, appels plukken bij de boer, gaf ik er aan uit.

Ik heb nu zo'n 7 jaar een winkel 'Galerie Moen' in Buren. Een winkel vol antiek, curiosa, nostalgie. In die winkel ben ik in 2018 gestart met een nieuwe winkel 'De Oude Kerstbal'. Ik ben nog iedere dag blij met dit besluit. De éne helft van de winkel is Galerie Moen en de andere helft 'De Oude Kerstbal'. Vanaf oktober is 'alles' in kerstsfeer! Een echt sprookje!

Allemaal kerstballen met een verhaal, die generaties lang bij verschillende families waren. Ieder jaar werden ze van zolder gehaald. Oude doosjes vol glimmende, gekleurde ballen, klokjes, dennenappeljes, huisjes, trompettertjes, vogeltjes, paddenstoeltjes en nog veel meer. Ze kregen ieder jaar een mooi plekje in de boom.

"Ja, die oude kerstbal van oma, die ik vroeger samen met haar in de boom een plekje gaf. Oma is er in de tussentijd er niet meer, maar bij het zien van deze bal, is ze weer even terug. En kerstmis kan beginnen. Zo hebben alle oude kerstballen een verhaal. Kerstmis bij mijn ouders thuis en kerstmis bij opa en oma met ooms, tantes, neefjes, nichtjes en de hondjes erbij. Is een tijd om nooit meer te vergeten."

De kerstballen die je bij 'De Oude Kerstbal' kunt vinden zijn oud of antiek. Kom langs om ze te bekijken. En wie weet vindt je een kerstbal die in jouw boom past. En zal die éne bal weer een nieuw leven krijgen bij jou in de familie. Die van generatie op generatie met kerst van zolder gehaald zal worden. En die ieder jaar een mooi plekje krijgt in de boom. Vandaar ook de naam 'De Oude Kerstbal'

Ik heet iedereen van harte welkom in mijn kerstwinkeltje. Ik heb kerstballen in verschillende prijsklasse. Zeker ook voor beginnende verzamelaars zeer aantrekkelijk.

Je kunt de winkel ook vinden op Instagram, Facebook, Marktplaats en je kunt natuurlijk ons bezoeken in Buren.
(De website wordt nog aan gewerkt.) 

Tot ziens bij 'De Oude Kerstbal'

 

De Oude Kerstbal
Adres Voorstraat 9
4116 BC Buren (GLD)
Telefoon 06-19694014
E-mail galeriemoen@gmail.com
Website www.galeriemoen.nl
Volg ons op:   
Openingstijden
Donderdag 11.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 11.00 tot 16.00 uur

Fotogalerij

Gerelateerde links

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy