Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Wandeling gewijd aan Anna van Egmond

Vorstelijk wandelen - Buren

Op 1 juni verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de wandelgids ‘Vorstelijk wandelen’. Elke wandeling in de wandelgids is gewijd aan een Oranje: in Buren is dat Anna van Egmond (1533-1558).

Oranjestad Buren

Buren mag zich al eeuwenlang Oranjestad noemen. De speciale band die de koninklijke familie met het stadje heeft, voert terug naar 1551. In dat jaar trouwde Willem van Oranje met Anna van Egmond, gravin van Buren. Hun huwelijk werd gesloten op het voormalige kasteel van Buren. Hun nazaten droegen allemaal de titel graaf of gravin van Buren. Prinses Beatrix en koning Willem-Alexander zijn nu nog steeds gravin en graaf van Buren. Geen wonder dat Willem-Alexander in 1986 de Elfstedentocht schaatste onder het pseudoniem W.A. van Buren!

Wandelgids "Vorstelijk wandelen"

De wandeling staat in de wandelgids ‘Vorstelijk wandelen’ maar is ook digitaal beschikbaar op Wandelzoekpagina 

‘Vorstelijk wandelen’ bevat 12 wandelingen rondom historische plekken waar de voorouders van onze koning woonden maar ook wandelden. Of beter gezegd: door de tuin schreden.

De kans dat je met deze wandelgids in de hand een echte Oranje tegen het lijf zult lopen is maar klein. Sietske de Vet en Ad Snelderwaard laten echter zien dat dat geen enkele reden is om er niet op uit te gaan en alle plaatsen, die ons landje ook maar enigszins oranje kleuren, op te zoeken. En wat is er veel te zien en wat valt er veel te vertellen! De mooie wandelingen en de interessante verhalen in deze wandelgids laten zelfs de meest verstokte Republikein niet koud!

De gids voert langs Oranje sporen door heel Nederland: Leeuwarden, Oranjewoud, Apeldoorn, Renkum, Baarn, Lage Vuursche, Amsterdam, Den Haag, Wassenaar,  Delft, Buren en Breda.

De gids kost € 14,95 en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en via de website van de uitgeverij: www.gegarandeerdonregelmatig.nl. Daar kunt u de gids ook inkijken.

Sietske de Vet en Ad Snelderwaard zijn door de wol geverfde routemakers. Beide zijn beroepsmatig met weinig anders bezig dan wandel- en fietsroutes maken en controleren, teksten schrijven en fotograferen. 

 

Wandelgids Vorstelijk wandelen
Auteurs Sietske de Vet & Ad Snelderwaard
ISBN 978-90-78641-51-3
Taal Nederlands
Aantal pagina's 128
Prijs € 14,95 excl verzendkosten
Bestellen Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Foto's door Sietske de Vet

     

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy