Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Bevrijdingsdag - 5 mei

Vrijdag 5 mei 2017

Op deze dag viert ons land de herkregen vrijheid. Wij vragen u allen de vlag (zonder oranje wimpel) in top te hangen. (van zonsopgang tot zonsondergang).

Programma

Ook al is Bevrijdingsdag in 2017 geen nationale feestdag, organiseren we weer een fietspuzzeltocht door de gemeente Buren.

Daarnaast hebben we dit jaar een primeur; een echte bioscooop in de Burense Sint-Lambertuskerk! Met op het programma de film ‘Soldaat van Oranje’. Samen met SLR Theater- en Productietechniek wordt de kerk omgebouwd tot een ware bioscoop. Compleet met cinemascherm, geluidssysteem en (bioscoop) sfeerverlichting. Zorg dat u deze unieke ervaring niet mist!

15.30 uur Start fietstocht bij de molen ‘De Prins van Oranje’
17.30 uur Prijsuitreiking winnaar puzzeltocht en borrel bij Grandcafé de Hofhouding.
19.00 uur Vertoning van de film ‘ Zwartboek’ in de ‘Bioscoop’ Sint-Lambertuskerk. Kaartverkoop aan de deur.
Prijs bioscoopkaartje: € 5,- per persoon
Kijkwijzer
www.kijkwijzer.nl

Zwartboek

Zwartboek is een Nederlandse film uit 2006, geregisseerd door Paul Verhoeven. Het scenario is geschreven door Paul Verhoeven en Gerard Soeteman. De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Thom Hoffman, Halina Reijn en Sebastian Koch. Het verhaal gaat over een Joodse vrouw die overdenkt hoe ze het eind van de Tweede Wereldoorlog overleefde in het verzet. De titel slaat op een zwart boekje, dat in de film de rol van zwartboek speelt.

De vertoning van de film ‘Zwartboek’ in de Sint-Lambertuskerk is mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Archief Rivierenland.

Bevrijdingsdagloterij

Voor het eerst dit jaar organiseren we ook een ‘Bevrijdingsloterij’. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Voor dit jaar hebben we de Stichting Gambia Tanka Tanka geselcteerd. 

Stichting Gambia Tanka Tanka

De stichting is nauw betrokken bij de organisatie van psychiatrische hulp in Gambia. Tanka Tanka psychiatrisch ziekenhuis, het enige psychiatrische ziekenhuis in West Afrika, biedt de mogelijkheid om psychiatrische patiënten kosteloos te helpen. De stichting werkt volgens een projectmatige aanpak samen met de lokale bevolking. Met elk project wordt ernaar gestreefd dat de lokale bevolking uiteindelijk zelf de regie overneemt.

Voor meer informatie over hun werk en projecten ga naar www.tankatanka.nl

De verkoop van loten start binnenkort door Mireille Vermeulen. De trekking vindt plaats in de Sint-Lambertuskerk na de filmvoorstelling van 5 mei.

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad