Bloesemtocht in de Betuwe

Bloesemtochten om te wandelen of fietsen

Waar anders dan in de Betuwe kunt u het beste genieten van de bloesem in het voorjaar? Daarom trekken jaarlijkse vele toeristen naar de Betuwe voor een bloesemtocht langs al dat natuurlijk schoon.

Bent u van plan om een bloesemroute te gaan wandelen of fietsen, combineer dat dan eens met een bezoekje aan het oud Hollandse Buren in de Betuwe. Diverse routes lopen langs, of zelfs door onze stad, hetgeen u in staat stelt om even een versnapering tot u te nemen.

Wanneer bloeit de bloesem?

De meeste bloesem bloeit in april en mei, maar het weer is natuurlijk een belangrijke bepalende factor, en daarnaast bloeien niet alle bomen tegelijk. Het is daarom raadzaam om u van te voren goed te informeren welke bloesem u op de bloesemtocht route aan kunt treffen. 

Een prima informatieve website is bloesem.info, u vindt hier alles wat u moet weten over de bloesem in de Betuwe. Via Twitter @bloeseminfo blijft u helemaal op de hoogte van de actuele bloesemstand.

Bloesemtocht BurenStad - 7/10 of 18 km

BurenStad heeft voor u een prachtige bloesemwandeling van 7 en 10 kilometer uitgestippeld. Een wandeltocht door het karakteristieke landschap van de Betuwe. Bekijk hier de 7/10 km route...

Speciaal voor de ervaren wandelaars is er ook een 18 km lange route, die zowel tijdens als buiten de bloesem periode gewandeld kan worden. Bekijk de 18 km route hier...

Klompenpad bloesemtocht - 10/13 km

Ontdek het mooie buitengebied van Erichem. Wandelen door weilanden, langs sloten, door een wijngaard en door het Betuwse stadje Buren. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. De klompenpad route vindt u hier...

Bloesemfietstocht - Bloesemroute fietsen

Zoekt u een mooie bloesemroute om met de fiets te berijden? Kijk dan eens op de website van Fietsvriendelijk.nl, u vindt daar diverse prachtige bloesemtocht routes, zoals:

 1. Bloesem- en Fruitroute - 52 km
  Deze Bloesem- en fruitroute leidt je door de Betuwe, over dijken en langs boomgaarden vol met geurige bloesem in de lente en heerlijk ‘kersvers’ fruit in de zomer. Ontdek zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland is.
 2. Betuweroute - 57 km
  Over vele landelijke wegen wordt u lang de verschillende boomgaarden met bloesem gevoerd wordt. Geniet niet alleen van de fruitbloesem, maar ook de prachtige weidse vergezichten die de Betuwe rijk is.
 3. Betuwse kersentocht - 58 km
  Heerlijk fietsen langs de vele boomgaarden die de Betuwe rijk is, waarbij u onderweg kunt genieten van vers fruit aan één van de fruitstalletjes langs de weg.
 4. De Pontjes rond - 39 km
  Een fietstocht waarbij u maar liefst drie wateren kruist, namelijk de Rijn, de Lek en het Amsterdam - Rijnkanaal.  U beleeft het afwisselende landschap van rivieren, dijken en uiterwaarden, die de Betuwe zo kenmerken.
 5. Bloesemtocht door de boomgaarden - 50km
  Deze knooppuntroute van Nederland Fietsland, leidt u door de boomgaarden van de Betuwe. U bezoekt de plaatsen: Culemborg, Beusichem, Rijswijk, Zoelen, Erichem, Buren, Buurmalsen, Tricht, Marienwaard
 6. Rondje Buren - 35km
  Deze fietstocht voert je door het fraaie Betuwse landschap rondom Buren. De route start en eindigt bij De Pannekoekenbakker Buren (tevens FIETSTOP). 

Bloesemtocht met de auto

Er zijn ons geen speciale routes bekend voor een bloesemtocht met de auto, maar wellicht dat u met de informatie van één van de fietsroutes een eigen route kunt uitstippelen die met de auto gereden kan worden.. 

Of u nu te voet, met de fiets, motor of auto komt, wij wensen u in ieder geval een prachtige dag te midden van al dit natuurschoon.

Bloesemstand (bijgewerkt 17-05-2016)

Met medewerking van Marijke's Fruitkorfje

Pruimen Uitgebloeid
Kersen Uitgebloeid
Peren Uitgebloeid
Appels Uitgebloeid

Rode Kruis Bloesemtocht 2017

Zaterdag 22 april 2017

De Rode Kruis Bloesemtocht is een ééndaagse wandeltocht en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. Meer informatie vindt u op www.rodekruisbloesemtocht.nl

Betuwse Bloesem Fietstocht

Zaterdag 23 april 2016

Op zaterdag 23 april 2016 organiseert Soroptimistclub West-Betuwe voor de 11e keer de Betuwse Bloesemfietstocht. Deze mooie tocht van plm. 40 kilometer start tussen 9.30 en 12.00 uur bij Restaurant De Betuwe in Tiel. De Betuwse Bloesemfietstocht voert fiets- en natuurliefhebbers langs prachtige bloeiende boomgaarden in de Betuwe, langs de drukbevaren rivier de Waal en authentieke Betuwse dorpjes.  Meer informatie vindt u op: www.betuwsebloesemfietstocht.nl

 

Impressie

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad