Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Bloesemtocht in de Betuwe

Diverse routes om te wandelen of te fietsen

Waar anders dan in de Betuwe kunt u het beste genieten van de bloesem in het voorjaar? Daarom trekken jaarlijkse vele toeristen naar de Betuwe voor een wandel of fietstocht langs al dat natuurlijk schoon.

Bent u van plan om een bloesemroute te gaan wandelen of fietsen, combineer dat dan eens met een bezoekje aan het oud Hollandse Buren in de Betuwe. Diverse routes lopen langs, of zelfs door onze stad, hetgeen u in staat stelt om even een versnapering tot u te nemen.

Wanneer bloeit de bloesem?

De meeste bloesem bloeit in april en mei, maar het weer is natuurlijk een belangrijke bepalende factor, en daarnaast bloeien niet alle bomen tegelijk. Het is daarom raadzaam om u van te voren goed te informeren welke bloesem u op de route aan kunt treffen. 

Een prima informatieve website is bloesem.info, u vindt hier alles wat u moet weten over de bloesem in de Betuwe. Via Twitter @bloeseminfo blijft u helemaal op de hoogte van de actuele bloesemstand.

Bloesemtocht BurenStad - 10 km

BurenStad heeft voor u een prachtige bloesemwandeling van 10 kilometer uitgestippeld. Een wandeltocht door het karakteristieke landschap van de Betuwe. Bekijk hier de 10 km route...

Klompenpad - 10/13 km

Ontdek het mooie buitengebied van Erichem. Wandelen door weilanden, langs sloten, door een wijngaard en door het Betuwse stadje Buren. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. De klompenpad route vindt u hier...

Bloesemfietstocht

Zoekt u een mooie bloesemroute om met de fiets te berijden? Kijk dan eens op de website van Fietsvriendelijk.nl, u vindt daar diverse prachtige routes, zoals:

 1. Bloesemtocht door de boomgaarden - 50km
  Deze knooppuntroute van Nederland Fietsland, leidt u door de boomgaarden van de Betuwe. U bezoekt de plaatsen: Culemborg, Beusichem, Rijswijk, Zoelen, Erichem, Buren, Buurmalsen, Tricht, Marienwaard
 2. Betuweroute - 57 km
  Over vele landelijke wegen wordt u lang de verschillende boomgaarden met bloesem gevoerd wordt. Geniet niet alleen van de fruitbloesem, maar ook de prachtige weidse vergezichten die de Betuwe rijk is.
 3. Betuwse kersentocht - 58 km
  Heerlijk fietsen langs de vele boomgaarden die de Betuwe rijk is, waarbij u onderweg kunt genieten van vers fruit aan één van de fruitstalletjes langs de weg.
 4. De Pontjes rond - 39 km
  Een fietstocht waarbij u maar liefst drie wateren kruist, namelijk de Rijn, de Lek en het Amsterdam - Rijnkanaal.  U beleeft het afwisselende landschap van rivieren, dijken en uiterwaarden, die de Betuwe zo kenmerken.
 5. Rondje Buren - 35km
  Deze fietstocht voert je door het fraaie Betuwse landschap rondom Buren. De route start en eindigt bij De Pannekoekenbakker Buren (tevens FIETSTOP). 

Bloesemtocht met de auto

Er zijn ons geen speciale routes bekend voor een bloesemtocht met de auto, maar wellicht dat u met de informatie van één van de fietsroutes een eigen route kunt uitstippelen die met de auto gereden kan worden.. 

Of u nu te voet, met de fiets, motor of auto komt, wij wensen u in ieder geval een prachtige dag te midden van al dit natuurschoon.

Bloesemstand (bijgewerkt 01-02-2018)

Met medewerking van Marijke's Fruitkorfje

Pruimen - in knop -
Kersen - in knop -
Peren - in knop -
Appels -in knop -

Rode Kruis Bloesemtocht 2018

Zaterdag 21 april 2018

De Rode Kruis Bloesemtocht is een ééndaagse wandeltocht en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. 
Meer informatie vindt u op www.rodekruisbloesemtocht.nl

Betuwse Bloesem Fietstocht

Zaterdag 28 april 2018

Op zaterdag 28 april 2018 organiseert Soroptimistclub West-Betuwe voor de 12e keer de Betuwse Bloesemfietstocht. De Bloesemfietstocht start bij het sportieve Pitch & Putt in Maurik, temidden van pittoreske Betuwse landerijen. U kunt starten vanaf 9.30 tot 11.30. 
Meer informatie vindt u op: www.betuwsebloesemfietstocht.nl

 

Impressie

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad