Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Veelgestelde bloesemtocht vragen

Lees hier de antwoorden

1. Wanneer bloeit de bloesem?

Wanneer de bloesem bloeit wordt sterk bepaald door het weer. Als het in het vroege voorjaar een paar dagen warm is kan het snel gaan. Meestal begint de bloesem te bloeien in de 2e helft van april. Maar wilt u zeker zijn dat de bloesem bloeit als u gaat wandelen? Controleer dan vooraf onze bloesemstand webpagina of volg ons op Facebook.

2. Is er ook een route met de auto?

Er zijn ons geen speciale routes bekend voor een bloesemtocht met de auto, maar wellicht dat u met de informatie van één van de fietsroutes een eigen route kunt uitstippelen die met de auto gereden kan worden. Overigens staan overal rond Buren fruitbomen, dus als u een beetje gaat dwalen over landweggetjes dan bent u er van verzekerd op diverse plaatsen verrast te worden door de bloemenpracht.

3. Mag de hond mee?

Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. We vragen hiervoor uw begrip.

4. Is de route ook geschikt voor een rolstoel of scootmobiel?

De route is niet geschikt voor een rolstoel of scootmobiel aangezien er een aantal onverharde stukken zijn die soms zelfs modderig zijn.

5. Weet u waar wij fietsen kunnen huren?

Het spijt ons maar er zijn ons geen fietsen verhuurbedrijven bekend die in de omgeving van Buren fietsen verhuren. Wellicht dat u het beste vooraf een fiets kan huren of kijk voor de mogelijkheden op het NS treinstation. Ook zou u navraag kunnen doen bij de fietsenhandel Arvel in Buren - Bezoek de Arvel website...

6. Wanneer is de bloesem het mooist?

De eerste weken dat de bloesem bloeit is meestal het mooiste omdat er dan alleen nog bloemen zijn en bijna geen blad. Daarnaast bloeit als eerste de kersenbloesem en deze wordt vaak gezien als de mooiste bloesem. Deze periode duurt meestal maar een paar weken dus als de bloesem begint te bloeien wees er dan snel bij.

7. Kunnen we onderweg ergens eten of drinken?

In Buren zelf zijn er diverse horeca gelegenheden, maar ook onderweg zijn er diverse plaatsen waar u wat kunt drinken. Zo kunt u een pauze houden bij Marijke's Fruitkorfje, genieten van het terras bij het Betuws Wijndomein, of even iets kopen in de campingwinkel van camping de Karekiet.

8. Waar kunnen we overnachten?

In en om Buren vindt u diverse B&B's waar u kunt overnachten, daarnaast is er een sfeervol klein hotel in het centrum van Buren, genaamd De Prins. U kunt natuurlijk ook kiezen voor natuurcamping De Karekiet, u zit dan direct op de wandelroute zelf.

9. Tot wanneer bloeit de bloesem?

Ook hiervoor geldt dat het weer sterk bepalend is hoe lang er van de bloesem genoten kan worden. Erg warm weer, of juist regen en storm, kunnen het seizoen sterk verkorten. Meestal duur de bloei periode ongeveer 6 weken, waarbij de eerste weken het mooiste zijn. Maar een beetje minder bloesem en prachtig weer is wellicht aantrekkelijker dan veel bloesem tijdens een regenbui. 

Daarnaast willen wij u erop wijzen dat de Betuwe ook buiten de bloesemperiode zeker een bezoek waard is. Denk bijvoorbeeld aan de maand juli wanneer de kersen geoogst worden, of de nazomer wanneer de appels en peren rijp zijn. Op diverse plekken in de Betuwe vindt u stalletjes langs de weg waar u dan vers fruit kan kopen.

Andere vragen?

Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons dan weten en we proberen u zo goed mogelijk van antwoord te voorzien.

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy