Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Bloesemtocht BurenStad

Een bloesemwandeling door het karakteristieke landschap van de Betuwe

Op verzoek van diverse bezoekers heeft BurenStad.nl een eigen fruit- en bloesemtocht ontwikkeld. Deze prachtige 10 km (kan ingekort worden tot 7 km) lange wandeltocht start en eindigt in de historische stad Buren. Vanaf de parkeerplaats aan de Onderdreef loopt u door het oude centrum en steekt de Korne over. Via verschillende landelijke wegen loopt u richting het op en top Betuwse dorpje Erichem.

Vers fruit bij Marijke's Fruitkorfje

Tijdens de bloesemwandeling komt u langs fruitbedrijf Marijke's Fruitkorfje, van woensdag t/m zaterdag kunt u hier tussen 9.00 en 17.00 uur terecht voor diverse fruit gerelateerde producten. (bekijk website)

Wanneer u de weg vervolgt ziet u in de verte de kerk van Erichem terwijl u langs de vele verschillende boomgaarden wandelt.

Wijngaard van het Betuws Wijndomein

Vanuit het centrum van Erichem loopt u langs het wandelpad naar de Erichemsewal om via deze weg en de Burensewal langs het Betuws Wijndomein te wandelen. Het Betuws Wijndomein is vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. U kunt hier kennis maken professionele wijnbouw in de Betuwe. (bekijk website)

De Karekiet - Camperen in de Betuwe

Vanaf het BetuwsWijndomein loopt u door de wijngaard via tractorpaden naar camping De Karekiet. Deze rustieke camping beschikt over huisjes, vaste plaatsen en een natuurkampeerterrein met zo'n 40 plaatsen. (bekijk website)

Wandelend langs water met prachtige oude overhangende bomen komt u weer terug op de verharde weg. Via deze weg keert u terug naar de Buren waarvan u vanuit de verte al de karakteristieke kerktoren ziet.

Eenmaal terug bij de rondweg van de stad steekt u hier weer de Korne over om via het romantische Kastanjelaantje terug te keren bij de parkeerplaats.

Winkels in Buren ook op zondag geopend

Hopelijk heeft u nog voldoende tijd om een bezoekje te brengen aan de verschillende leuke winkeltjes en horecagelegenheden die Buren te bieden heeft. Ook op zondag bent u daar van harte welkom.

Download kaart en routebeschrijving

Wandeling Bloesemtocht BurenStad
Afstand 10 km
Wandelduur 2,5 uur
Terrein Zowel verhard als onverhard. LET OP: In natte periodes kunnen de paden modderig zijn

Ook buiten de bloesemperiode is deze wandeling aanbevolen, zeker wanneer het fruit rijpt en in de oogst periode na de zomer. Vanaf eind juni tot eind juli kunt u op deze route genieten van verse kersen.

13 km Klompenpad versie

Deze bloesemroute is eveneens beschikbaar als uitgebreidere klompenpad versie van 13 km. Voor de klompenpad route kunt u ook een brochure verkrijgen. Meer informatie vindt u op de klompenpad pagina.

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

Bloesemtocht in beeld

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad