Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Muurgedicht - De Poort

625 jaar Buren - Onthulling zaterdag 16 mei 2020

Dorien Rots woont al meer dan 10 jaar vlakbij de poort van Buren en wil in het kader van 625 jaar Buren een gedicht op haar muur schilderen. Een gedicht dat ze als kerstkaart schreef in 2006. Zelf zegt zij hierover:

"Bijna 625 jaar staat hij er al: de Culemborgse poort of Huizenpoort. Ik woon er vlakbij. Al jaren lang biedt hij de inwoners van de stad bescherming en veiligheid. Maar gelukkig kun je ook door de poort naar buiten. Het inspireerde mij tot het schrijven van het volgende gedicht:

De Poort

Doorgang

van het vertrouwde naar het avontuur
van het ongewisse naar het zekere
van beslotenheid naar ruimte
van vrijheid naar geborgenheid
van binnen naar buiten
van buiten naar binnen

Toen en nu.

Binnenkort is het gedicht op mijn muur te lezen en ik ga er graag over in gesprek met inwoners van Buren! Ik ben nieuwsgierig naar hoe de inwoners van ons stadje anno 2020 het wonen in de stad Buren beleven."

Onthulling zaterdag 16 mei 2020

Samen met Stichting Buren 625 zal invulling worden gegeven aan de realisatie van het gedicht en de organisatie van een officiële onthulling op zaterdag 16 mei 2020.

Gesprekken met bewoners

Op verschillende manieren zal tijdens de realisatie, onthulling en daarna, de mogelijkheid worden geboden voor gesprekken met bewoners hoe zij in het jaar 2020 het wonen binnen en buiten de muren van Buren ervaren. 

Gerelateerde links

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy