Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Keramiekmarkt - Blij met Klei

Zondag 10 juni 2018 - 12.00 t/m 17.00 uur

Zondag 10 juni staat Buren weer helemaal in het teken van de kunst. Dan wordt de niet meer weg te denken Keramiekmarkt ‘Blij met Klei’ gehouden.

De geschiedenis van pottenbakken

Zolang de mensheid bestaat worden er gebruiksvoorwerpen gemaakt van klei. De ontwikkelingen in het vervaardigen van keramiek zijn door de eeuwen heen enorm veranderd. Nederland heeft een rijke keramiekgeschiedenis. Langs de grote rivieren waren en zijn nog tal van pottenbakkerijen, evenals in het Rivierengebied.

Keramiekmarkten

Grote keramiekmarkten zijn Swalmen, Milsbeek en Gouda. Keramisten uit het rivierengebied, zijn op zondag 10 juni ook zeker te vinden in Buren. Er is een grote variatie aan keramiek te vinden. Van objecten voor binnen en buiten tot gebruikskeramiek. Yentel van der Toorn zal, in samenwerking met Ve-Ka uit Dreumel, de allerkleinste bezoekers kennis laten maken met klei.

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur in de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee. Op zondag zijn  de kaarsenmakerij, de korenmolen Prins van Oranje alle galeries en kleine winkeltjes geopend. Buren zal u gastvrij ontvangen. Toegang is gratis. Verzoek is auto’s wel buiten de kern van Buren te parkeren.

Voor meer informatie: www.kunstmarktburen.nl

 

Evenement Keramiekmarkt - Blij met Klei
Datum 10 juni 2018
Tijdstip 12.00 - 17.00 uur
Locatie De tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee
Website www.kunstmarktburen.nl

 

Fotogalerij

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy