Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Keramiekmarkt - Blij met Klei

Zondag 11 juni 2017 - 12.00 t/m 17.00 uur

Zondag 11 juni staat Buren weer helemaal in het teken van de kunst. Dan wordt de niet meer weg te denken Keramiekmarkt ‘Blij met Klei’ gehouden.

Die dag is Buren tevens muziekstad. In en nabij de keramiekmarkt wordt er door de Taptoe-Buren commissie een geweldig muziekfeest georganiseerd. Muziek en Kunst gaan heel goed samen, dat is de afgelopen jaren bewezen, omdat al een reeks van jaren tijdens de kunstmarkt in september, Buren tevens Jazz-stad is. De organisatoren van Blij met Klei en Taptoe hebben de verwachting dat ook deze combinatie tot een succes zal uitgroeien. 

De geschiedenis van pottenbakken

Zolang de mensheid bestaat worden er gebruiksvoorwerpen gemaakt van klei en wordt er muziek gemaakt. Door de tijd heen zijn de technieken van beiden veranderd. De ontwikkelingen in het vervaardigen van keramiek zijn door de eeuwen heen enorm veranderd. Nederland heeft een rijke keramiekgeschiedenis. Langs de grote rivieren waren en zijn nog tal van pottenbakkerijen, evenals in het Rivierengebied.

Keramiekmarkten

Grote keramiekmarkten zijn Swalmen, Milsbeek en Gouda. Keramisten uit het rivierengebied, zijn op zondag 11 juni ook zeker te vinden in Buren. Er is een grote variatie aan keramiek te vinden. Van objecten voor binnen en buiten tot gebruikskeramiek. Yentel van der Toorn zal, in samenwerking met Ve-Ka uit Dreumel, de allerkleinste bezoekers kennis laten maken met klei.

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur in de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee. Op zondag zijn  de kaarsenmakerij, de korenmolen Prins van Oranje alle galeries en kleine winkeltjes geopend. Buren zal u gastvrij  en muzikaal ontvangen. Toegang is gratis. Verzoek is auto’s wel buiten de kern van Buren te parkeren.

Voor meer informatie: www.kunstmarktburen.nl

 

Evenement Keramiekmarkt - Blij met Klei
Datum 11 juni 2017
Tijdstip 12.00 - 17.00 uur
Locatie De tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee
Telefoon 06 - 506 514 92
E-mailadres info@kunstmarktburen.nl
Website www.kunstmarktburen.nl

 

Fotogalerij

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad