Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Marechausseemuseum

Beleef de wereld van de oudste politieorganisatie van Nederland. De Koninklijke Marechaussee heeft een militaire status met een verscheidenheid aan taken.
In het Marechausseemuseum ontdekt u het verleden, heden en toekomst van de Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en professionele Marechaussee van nu.

Het museum

In 1612 heeft Maria van Nassau opdracht gegeven om een weeshuis te bouwen in Buren. Sinds 1972 is het Marechausseemuseum gevestigd in dit historisch pand.

In het museum wordt de binding weergegeven tussen het Huis van Oranje, de Oranjestad Buren, het Weeshuis en de Koninklijke Marechaussee.

Het Marechausseemuseum biedt een scala aan bezienswaardigheden; schilderijen, aquarellen, tekeningen, documenten, onderscheidingen, curiosa, schaalmodellen, foto’s en video’s, uniformen van de Marechaussee door de eeuwen heen, een uitgebreide wapencollectie, Marechaussees te paard, motorfietsen, pantservoertuigen, 4WD’s van de Marechaussee uit het Caribisch gebied en een M113 gepantserd rupsvoertuig.

Ook de dienstplichtige Marechaussees, de Militaire Politie / Koninklijke Marechaussee in voormalig Nederlands-Indië, de bijstandseenheden en de vredesmissies worden voor het voetlicht gebracht.
De Bijzondere Bijstands Eenheid Krijgsmacht (BBEK) en de Brigade Speciale Beveiliging (BSB) ontbreekt uiteraard niet en de Mobiele Eenheid (ME) komt tot leven als je de helm, het schild en de wapenstok van een ME-er wel van heel dichtbij kunt bekijken.

Uiteraard laten wij u meekijken bij de dynamische taken van de Koninklijke Marechaussee aan onze landsgrenzen, op Schiphol en op onze andere luchthavens.
Tevens is er ruim aandacht voor het Korps Politietroepen, de Rijksveldwacht, de Gemeentepolitie, de Rijkspolitie en natuurlijk de Marechaussee als militaire politie: alles komt aan bod.

Met kinderen

In het Marechausseemuseum is voor kinderen van alles te zien en te beleven. Vooral de Dependance met het rijdende materieel van de Koninklijke Marechaussee is geliefd bij kinderen. Hier ervaren ze de robuustheid van een gepantserd rupsvoertuig en kunnen zittend op een motor in Marechausseekleding gefotografeerd worden.
Zonder afspraak kan er door kinderen een leuke museumspeurtocht worden gemaakt. Deze speurtocht neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.
Tijdens de schoolvakanties zijn er regelmatig activiteiten in het Marechausseemuseum, waaronder exercitielessen, schminken, workshops e.d.

Bezoek website

 

Museum Marechausseemuseum
Adres Weeshuiswal 9 
4116 BR Buren GLD
Telefoon
0344 - 571256
E-mail reserveringen@marechaussseemuseum.nl
Website www.marechausseemuseum.nl
Volg ons op:    
Openingstijden di – zo van 10.00 tot 17.00 uur

Trouwlocatie

Het weeshuis is tevens beschikbaar als trouwlocatie. Neem contact op met de organisatie van het Marechausseemuseum om de ruimte te bespreken.

 

Impressie

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy