Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Koningsdag in onze Oranjestad

Donderdag 27 april 2017

Ook dit jaar beginnen de feestelijkheden op Koningsdag weer met de traditionele reveille bij molen ‘De Prins van Oranje’. Dit jaar vinden ook de middagactiviteiten in het stadje zelf plaats. Het pleintje achter de Sint-Lambertuskerk wordt een bruisend feestplein en ook de aanloopstraten bieden volop vertier met de kindermarkt en spelen voor groot en klein.

Dit jaar ziet onze Koning Abraham. Daarmee zijn voor hem de jaren van wijsheid bereikt en in zekere zin wordt hij daarmee ook Oud-ollandsch. Voor ons reden om Koningsdag 2017 in te vullen rondom het thema: Oud-Hollandsch.

Programma Koningsdag 2017

08.00 uur Reveille

Reveille door Soli Deo Gloria vanaf de molen ‘De Prins van Oranje’ met aansluitend ontbijt.

9.45 uur Verzamelen fietsen voor optocht

Versier je fiets en/of jezelf in Oud-Hollandsche Stijl! 

Net als voorgaande jaren krijgen alle kinderen die hun fiets, skelter, trapauto, bolderkar of pony mooi versieren een leuke prijs. Kom jij gekleed als Ot, Sien, of Pietje Bel? Tover jij je fiets om in een mooi Oud-Hollandsche boerenkar of koets?

We verzamelen om 09.45 uur bij de brug tegenover restaurant ‘De Prins’.

10.00 uur Aubaude

De Aubade door alle basisschool kinderen van Asch, Buren en Erichem voor het bordes van het Museum ‘Oranje & Buren’.

10.15 uur Optocht naar Oranjehof

Onder de begeleiding van de blaaskapel van Soli Deo Gloria vertrekken we in optocht naar de Oranjehof. Bij de Oranjehof zingen we traditiegetrouw, brengen we met z’n allen een toost uit met een waterijsje of een oranjebittertje. De prijzen voor de origineeltse versierde voertuigen worden door de jury van Oranjehof uitgereikt. En de kinderen mogen een prijs grabbelen uit de grabbelton.

13.00 uur Start programma in de stad bij de kerk

Dit jaar zijn we voor het Koningsdagfeest te gast in het centrum van de stad en rondom de Sint-Lambertuskerk. Ook in 2017 zorgt ‘Oranje en Buren’ voor muziek, eten & drinken, leuke Oud-Hollandsche spelletjes voor jong & oud, kindervrijmarkt en de sterkste man van Buren.

Kindervrijmarkt

Op de kindervrijmarkt in de Peperstraat en Herenstraat kunnen kinderboeken en speelgoed verkocht worden. Uiteraard mogen kinderen ook hier hun muziek of andere kunsten vertonen om een zakcentje te verdienen.

Informatie voor de ouders: U kunt de Peperstraat of Herenstraat niet in met uw auto om uw kinderen en spullen uit te laden. U kunt tot aan de brug parkeren of tot aan de Rodeheldenstraat. Hier kunt u kort stoppen om uw spullen uit te laden voor de vrijmarkt. Beter nog: kom met (versierde!) fietsen en karren waarin u de koopwaar van uw kinderen vervoert.

13.00 uur -17.00 uur - De hele middag in en rondom het centrum

Zaklopen, blik gooien, spijker poepen, broek hangen, kano race, kop van jut, springkussen, ballonenclown en meer. En uiteraard gezellig borrelen en feesten op het Koningsdag horecaplein.

Rad van Avontuur 

Dit jaar organiseren we gedurende de middag het Rad van Avontuur met onze spreekstalmeester. Met dank aan de Burense ondernemers zijn veel leuke prijzen te winnen! Dus koop een lot (of meer) en wordt een van de gelukkige winnaars, van de vele mooie prijzen!

Loten kun je ter plekke kopen.

14.30 uur -16.30 uur Ponyrijden

Manege Het Zesspan neemt weer een aantal ponies mee waarop kinderen kunnen rijden bij de Weeshuiswal.

17.30 uur Sterkste man competitie

De stoere mannen uit Buren en omgeving kunnen elkaars krachten meten door de kop van jut, trekkerbanden tillen, touwhangen en spijkermeppen. Wie
gaat de uitdaging aan?

19.30 uur 

Einde programma koningsdag

8.00 uur
Reveille vanaf de molen ‘De Prins van Oranje’ met aansluitend ontbijt.
9.45 uur Verzamelen versierde fietsen voor optocht bij de brug bij restaurant ‘De Prins’.
10.00 uur Aubaude bij het Oranjemuseum.
10.15 uur Optocht naar de Oranjehof.
13.00 uur Start Middagprogramma:
kindervrijmarkt, schminken, springkussen, spelletjes voor jong & oud, pony rijden, Rad van Avontuur, ballonnenclown, kop van jut, muziek, een hapje en een drankje op het Koningsdag horecaplein.
17.30 uur Sterkste man van Buren competitie.
Borrel met een lekker hapje en drankje op het Koningsdag horecaplein op het kerkplein van de Sint-Lambertuskerk.
19.30 uur Einde programma

Versiering van de straten

Op Koningsdag zijn de straten en huizen met vlaggetjes versierd. Wij zorgen voor voldoende vlaggetjes voor alle straten in de binnenstad. Wilt u eraan meewerken dat Buren er vanaf zaterdag 15 april extra feestelijk uitziet?

Heeft u vlaggetjes nodig? Stuur een email naar oranjeenburen@hotmail.com

Impressie voorgaande jaren

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verstuur formulier

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad