Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Kunstroute Buren - Buren B!zonder

17e editie - 30 mei t/m 1 juni 2020

LET OP: Deze pagina is nog onder constructie

Buren B!zonder, Hedendaagse kunst in een historische setting

Buren B!zonder is dit jaar extra bijzonder, omdat de kunst tijdens deze 16e editie geëxposeerd wordt in 7 historische locaties in de Oranjestad Buren. Het Marechausseemuseum, de Molen - Prins van Oranje, de Sint-Lambertuskerk, het Voormalig Streekarchief, de Synagoge, Atelier Raimonda en Rijksmonument uit 1633 aan de Voorstraat 1 en 3 openen 4 dagen lang hun deuren voor hedendaagse kunstenaars en publiek. De bezoeker krijgt hierdoor de gelegenheid om niet alleen hedendaagse kunst te bekijken, maar ook historische kunst en architectuur.

Buren B!zonder vindt plaats vanaf zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni (2e Pinksterdag) in het stadje Buren, dagelijks van 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.

De kunstenaars en hun kunstwerken

Aan de kunstroute doen 25 kunstenaars mee, voor het grootste deel afkomstig uit de Gemeente Buren. Er is een grote diversiteit aan hedendaagse kunst te bekijken, waardoor deze kunstroute interessant is voor een breed publiek. Installaties, sculpturen, schilderijen, tekeningen, foto's, keramiek, sieraden en ruimtelijk werk bieden iedere bezoeker de mogelijkheid kunst te ontdekken die hem of haar aanspreekt. Het betreft zowel realistische, figuratieve kunst als abstracte kunst. Kunst voor aan de muur en kunst om te gebruiken.

Op iedere locatie zijn kunstenaars aanwezig. Zij vertellen u graag over hun werk.

Kunstwandeling met gids

Vindt u het interessant om meer achtergrondinformatie te krijgen over de locaties, de geschiedenis van de stad Buren en de exposities? Een gids leidt u langs historische gebouwen, en de locaties die meedoen aan de Buren B!zonder Kunstroute. Een mooie en interessante stadswandeling. Het arrangement begint alle kunstroutedagen om 13.30 uur en kost € 10,95 p.p.

Aanmelden en informatie bij de Toeristen Informatie Buren, per e-mail infoburen@kpnmail.nl of telefonisch 0344-571922.

Buren B!zonder Special

Ook horecabedrijven in Buren wilden niet achterwege blijven bij dit bijzondere evenement. Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij een Buren B!zonder Special bedacht. 

Meer informatie?

Op de website kunstrouteburen.nl kunt u alle informatie vinden over dit evenement.

Wilt u tijdens uw bezoek actuele programma-informatie? Op alle deelnemende locaties, bij de Toeristen Informatie en in cafés en restaurants liggen de flyers met het routekaartje. Alle deelnemende locaties zijn te herkennen aan de Buren B!zonder vlag.

 

Evenement Kunstroute - Buren B!zonder
Datum 30 mei t/m 1 juni 2020
Tijdstip 12:00 - 17:00
Kosten Gratis
Website www.kunstrouteburen.nl
Volg ons ook op  Twitter Instagram

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy