Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Molen - Prins van Oranje

De Prins van Oranje is een walmolen in Buren, Gelderland. Het is een ronde stenen stellingmolen die als korenmolen is ingericht. De molen staat op de Molenwal en is in 1716 gebouwd als vervanging van een eerdere standerdmolen op dezelfde plaats.

Herstel en restauratie van de molen

In 1911 brak brand uit, waarna de Prins van Oranje is hersteld en verhoogd. Bij de reparatie is gebruikgemaakt van onderdelen uit een oude oliemolen, genaamd De Reus.

In 1947 werd de molen door de gemeente Buren gekocht met als doel deze voor verval te behoeden. De molen werd in 1952 uitwendig gerestaureerd, maar pas na een ingrijpende restauratie in 1974, waarbij een nieuw maalwerk werd aangebracht, was hij weer maalvaardig.

De Prins van Oranje heeft twee koppels maalstenen, waarmee op vrijwillige basis graan wordt gemalen.

Molen winkel

In de molen is ook een klein winkeltje gesitueerd waar u natuurlijk zelf gemalen meel kunt kopen, maar ook diverse andere ambachelijke lekkernijen. 

Openingstijden

De molen en molenwinkel zijn iedere zaterdag- en zondagmiddag geopend tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Wijzigingen en extra open dagen worden tijdig aangekondigd op onze Facebookpagina. Op afspraak is groepsbezoek buiten de reguliere openingstijden mogelijk. De aanvraag kunt u op de volgende manieren doen:

Wij hopen u te mogen verwelkomen!

 

Molen  De Prins van Oranje
Adres Molenwal 7
4116 BW Buren GLD
Telefoon 06-34935797
Socialmedia

 

Impressie

Reactieformulier

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw reactie:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy