Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Sint Lambertus Kerk kleurt Oranje

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. Om hier aandacht voor te vragen werden er woensdag 25-11-2020 overal ter wereld gebouwen in de kleur oranje verlicht. De kleur staat symbool voor een zonnige toekomst.

Sint Lambertus Kerk

Rianne van den Boomen, president van de Soroptimistclub West-Betuwe gaf woensdag het startsein Orange the World in Rivierenland door de Burense Sint Lambertus Kerk in het oranje licht te steken. In Buren kleurt onze kerk daarom 16 dagen lang oranje. 

Het ontsteken van de oranje verlichting in Buren vond om vijf uur plaats in drie fasen. Door corona zijn er dit jaar geen extra activiteiten rond de campagne georganiseerd.
 

Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Nu harder nodig dan ooit. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aanmeedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy