Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Spreekbuurt - Burense verzetshelden

Zondag 6 mei 2018 - 14.00 - 16.00 uur

Op zondag 6 mei 2018 zal Steven van Koeverden spreken over zijn grootouders Jo en Olga van Koeverden. Zij speelden een belangrijke rol in het Utrechtste en Betuwse verzet. Zijn grootvader werkte in het gewapend verzet en zijn grootmoeder was koerierster en belangrijk voor het Kinder Comité in Utrecht.

In Buren is er weinig bekend over. Dit omdat ze zelf altijd zeiden: 'We hebben het niet alleen gedaan'. Ze wilden geen erkenning, maar hun verhaal moet wel verteld worden, anders zal het verdwijnen in de tijd.

Het huis aan de Haagse Uitweg In Buren, waar Steven als vijfde generatie Van Koeverdens opgroeide, was een plek waar onderduikers, verzetswerkers en geallieerden terecht konden om te schuilen voor de Nazi’s. Tijdens de spreekbuurt vertelt Steven over de rol die zijn grootouders hadden tijdens de oorlog en over het belang van het huis.

Over Steven Koeverden

Steven van Koeverden (28 jaar) is opgegroeid in Buren. In 2006 reisde hij op 16-jarige leeftijd naar Amerika, waar hij fotografieles nam en besmet werd met het fotografievirus. In 2016 studeerde hij af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK). Tijdens zijn studie werkt hij twee jaar aan het project: Eén dak, vijf generaties en een oorlog. Na zijn afstuderen is hij gaan werken bij Decathlon, eerst in Den Haag, nu in Best. Hier kan hij met zijn andere passie -  sport - aan de slag. Daarnaast werkt hij aan fotoprojecten over geschiedenis. 

Over spreekbuurt

Achter iedere mens schuilt een verhaal dat deze persoon gevormd heeft. Vaak zijn we daar echter onbekend mee en kennen we de persoon slechts oppervlakkig. Spreekbuurt wil daar verandering in brengen met korte vertellingen van maximaal 60 minuten door een buurtbewoner voor de eigen buurt en bekenden. Geen commerciële verhalen, maar verhalen over wat iemand werkelijk raakt of interesseert. Ontdek meer over spreekbuurt

Spreekbuurt Burense verzetshelden
Spreker Steven van Koeverden
Datum Zondag 6 mei 2018
Tijdstip 14:00 - 16:00 (start lezing 14.30 uur)
Kosten € 10,- per deelnemer
(incl. koffie, thee en koek)
Locatie Buitenhuis Buren
Adres Buitenhuizenpoort 10 - 4116 CA - Buren
E-mail info@burenstad.nl

Meld je vooraf aan via het formulier hieronder, zodat bekend is hoeveel mensen er komen. Je betaalt contant op de dag zelf. Voor vragen kun je mailen naar info@burenstad.nl

Aanmeldformulier - Spreekbuurt

Aanhef Dhr. Mevr.
Naam*
E-mailadres*
Aantal* deelnemer(s)
Akkoord* Ja, ik ga akkoord met de kosten van €10,- per deelnemer en betaal deze bij aanwezigheid op locatie.
Opmerkingen
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy