Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Spreekbuurt - Waar lopen de schapen?

Zondag 4 november 2018 - 14.00 - 16.00 uur

Ultieme vrijheid. Dat zie je als je een herder tegenkomt met zijn of haar schapen en de hond. Herder zijn lijkt niet meer van deze tijd. Vroeger trok een herder met schapen en hond rond om zo goedkoop mogelijk voedsel te verzamelen voor de schapen. ’s Nachts werd de mest verzameld voor de akkerbouw. Op die manier hebben gescheperde kuddes grote delen van het landschap in Nederland vormgegeven.

De herder met zijn rondlopende kuddes is verdwenen door ruilverkaveling en industrialisatie. De afgelopen jaren zijn herders opnieuw rond gaan trekken met schapen in ons cultuurlandschap. De door een herder gestuurde begrazing blijkt een van de beste manieren om de natuur te onderhouden. Opnieuw zien we herders hoeden op de mooiste plekken van Nederland.

Of herder zijn werkelijk een droomberoep is, daarover vertelt Margo je in haar spreekbeurt. De ‘ultieme vrijheid’ van de herder is net als elke zzp’er alleen mogelijk door hard werken en het creëren van kansen. En binnen randvoorwaarden waar ook een herder geen grip op heeft, maar waar jullie als luisteraar en wandelaar in natuurgebieden mogelijk wel invloed op hebben.

Over Margo Vonk

Margo is schrijver en schilder. Jarenlang heeft ze als beleidsmedewerker gewerkt met schapenboeren. Op zoek naar mooie verhalen over groen en natuur viel haar de moderne herder en zijn strijd om het bestaan op. Dit leverde een prachtig boek op met verhalen die mensen inspireren:  Waar lopen de schapen? Margo doneert haar opbrengst van de lezing aan Zorgboerderij De Witte Schuur.

Over spreekbuurt

Achter iedere mens schuilt een verhaal dat deze persoon gevormd heeft. Vaak zijn we daar echter onbekend mee en kennen we de persoon slechts oppervlakkig. Spreekbuurt wil daar verandering in brengen met korte vertellingen van maximaal 60 minuten door een buurtbewoner voor de eigen buurt en bekenden. Geen commerciële verhalen, maar verhalen over wat iemand werkelijk raakt of interesseert. Ontdek meer over spreekbuurt

Spreekbuurt Waar lopen de schapen
Spreker Margo Vonk
Datum Zondag 4 november 2018
Tijdstip 14:00 - 16:00 (start lezing 14.30 uur)
Kosten € 10,- per deelnemer
(incl. koffie, thee en koek)
Locatie Buitenhuis Buren
Adres Buitenhuizenpoort 10 - 4116 CA - Buren
E-mail info@burenstad.nl

Meld je vooraf aan via het formulier hieronder, zodat bekend is hoeveel mensen er komen. Je betaalt contant op de dag zelf. Voor vragen kun je mailen naar info@burenstad.nl

Aanmeldformulier - Spreekbuurt

Aanhef Dhr. Mevr.
Naam*
E-mailadres*
Aantal* deelnemer(s)
Akkoord* Ja, ik ga akkoord met de kosten van €10,- per deelnemer en betaal deze bij aanwezigheid op locatie.
Opmerkingen
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy