Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Stadswandeling Buren

Wandelen door de oude vestingstad Buren

Met deze kleine rondwandeling ontdekt u op plezierige wijze de geschiedenis van de oude vestingstad Buren. U wandelt over goed begaanbare paden zodat deze route ook uitermate geschikt is voor de bezoeker die wat minder goed ter been is.

De wandeling voert u langs de verschillende belangrijke gebouwen en locaties van de stad Buren. Zo maakt u kennis met het Weeshuis, de Molen en de St. Lambertuskerk, maar wandelt u ook door het prachtige historische plantsoen waar ooit één van de grootste kastelen van Nederland stond. 

Openingstijden historische locaties

  • In het Weeshuis is tegenwoordig het Marechausseemuseum gevestigd welke het hele jaar is geopend: di – zo van 11.00 tot 16.30 uur.
  • De Molen en molenwinkel is opengesteld op woensdag en zaterdag tussen 10.00-16.00 uur, en op zondagmiddag van 13:00-16:00.
  • De Lambertuskerk is in de maanden april t/m september 's middags te bezoeken op dinsdag t/m zaterdag.
  • De Synagoge in Buren is geopend tijdens exposities op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Op hun website vindt u de expositie kalender - www.synagogeburen.nl

Horeca en winkels in Buren

Na uw rondwandeling eindigt u in het hart van Buren waar u terecht kan bij de verschillende winkeltjes en horeca gelegenheden. 

Wandeling Stadswandeling Buren
Afstand 3 km
Wandelduur 45 minuten
Terrein Verhard
Route Rondwandeling door de stad Buren

Wandeling met een ervaren gids

Wilt u graag gebruik maken van een gids, of het geïllustreerde wandelboekje aanschaffen? Ga dan naar Toeristen Informatie Buren, zij zitten direct aan de Markt in het centrum. Meer informatie vindt u hier...

Stadswandeling in beeld

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy