Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Trouwen door de Jaren heen

10 juli 2020 - Modeshow in de Lambertuskerk

8 juli 1551 trouwt Willem van Oranje met Anna van Buren. In het kader van het feestjaar Buren 625 jaar stadsrechten wordt in 2020 met verschillende feestelijke activiteiten teruggekeken naar dit evenement van het jaar!

Zo wordt op vrijdag 10 juli 2020 in de Lambertus kerk een grote modeshow georganiseerd met als titel "Trouwen door de Jaren heen". Deze show staat onder auspiciën van de activiteiten begeleiders van De Oranjehof. De organisatie wil natuurlijk ook dit zorgcentrum in Buren hiermee op de kaart zetten. De Oranjehof bestaat overigens in 2020 ook alweer 70 jaar.

Centrale vraag, hoe trouwde men vroeger? Voor 1900 trouwde bijvoorbeeld niemand in een witte trouwjurk! Ook rituelen rond het trouwen komen aan de orde. Wat waren bruidssuikers ook al weer en een lekker geurtje voor de huwelijksnacht was en is ook belangrijk.

Hulp gezocht

De organisatie zoekt hulp, allereerst, wie heeft er nog echt oude trouwkleding te leen, voor de show en/of expositie. Ook herenkostuums zijn welkom. Daarnaast, paspoppen, foto's van trouwerijen uit de goede oude tijd, informatiebronnen maar ook mensen die actief mee willen doen kunnen zich melden, kapsters, naaigroepen, mensen met affiniteit voor mode of gewoon die hand- en spandiensten kunnen leveren.

Al het materiaal willen we gebruiken voor een expositie tijdens de weken voorafgaand aan de trouwshow. Hoe en waar moet nog vastgesteld worden. Vind je het leuk om de organisatie mee te helpen, meld je dan aan door een mail te sturen naar a.vgriensven@stzdb.nl of d.bos@stzdb.nl en we nemen snel contact met je op.

Gerelateerde links

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy