Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Uitslag Kiek op Buren 2018

Oordeel vakjury en publiek

Mening vakjury

Kiek op Buren 2018 is gesloten. De vakjury heeft de ingezonden foto’s in de verschillende categorieën beoordeeld. In het algemeen had de jury meer response verwacht. In Buren wordt veel gefotografeerd met camera en smartphone. De laatste categorie doet tegenwoordig zeker niet onder voor de eerste als het gaat om goede foto’s. Wellicht kan juist deze categorie bij een volgende KiekopBuren verrassende deelnemers en foto’s opleveren.

Nog een hartenkreet van de vakjury. Ondanks de mooie binnenstad blijft het een uitdaging om ook mensen in deze omgeving te fotograferen. Door de mensen gaat de foto leven en krijg je zeer verrassende foto’s. Mocht je mensen willen fotograferen, altijd even toestemming vragen. Onze ervaring is echter dat wanneer je met mensen hierover spreekt ze doorgaans erg enthousiast zijn. Een tip voor de volgende keer dus.

In de categorie Natuur heeft de jury geen foto gekozen.

Dubbel Feest - Jan Aldert Vrij uit Houten

In de categorie Bewoners en Bezoekers van Buren is de onderstaande foto van Jan Aldert Vrij uit Houten, met de titel Dubbel Feest gekozen. De jury vindt de foto erg poëtisch maar het had allemaal wel wat spannender gemogen. Als de fotograaf door de knieën was gegaan dan had je een veel spannender beeld gekregen.

Dubbel Feest - Jan Aldert Vrij uit Houten

Het Doorkijkje - Jan Aldert Vrij uit Houten

Het Doorkijkje, ook van Jan Aldert Vrij uit Houten, in de categorie Historisch Buren ademt echt historie. Dikke muren, goed lijnenspel en voldoende diepte. De foto kan zo in een promotiefolder van Buren.

Het Doorkijkje - Jan Aldert Vrij uit Houten

De Aubade - Liesbeth Tuit uit Buren

De Aubade, van Liesbeth Tuit uit Buren, in de categorie Evenementen geeft volgens de jury een verrassend standpunt. De foto is kleurrijk en er is veel te zien. Het is leuk om de foto te lezen. Het geeft een goed tijdsbeeld weer en is over 100 jaar nog mooi.

De Aubade - Liesbeth Tuit uit Buren

Mening publiek

1. Carin van Sterkenburg - Buren

Wat is Buren zonder de Historische Lambertuskerk? Het publiek herkent dit bepalend beeld van Buren, van Carin van Sterkenburg uit Buren.

Carin van Sterkenburg - Buren

2. Jan Aldert Vrij - Houten

Het Doorkijkje - Jan Aldert Vrij uit Houten

3. Liesbeth Tuit - Buren

Liesbeth Tuit - Buren

4. Jan Campagne - Buren

Het Plantsoen in Buren levert door het hele jaar heen, maar zeker in het voorjaar, prachtige kleuren.

Jan Campagne - Buren

5. Rika Derksen - Beusichem

Nauwelijks uit Buren, midden in de Natuur. In het voorjaar op haar mooist. 

Rika Derksen - Beusichem

6. Carin van Sterkenburg - Buren

Carin van Sterkenburg - Buren

Bekijk de winnende foto's in het echt

De winnende foto's zijn aankomend weekend, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli, te bezichtigen bij Anjo de Jong op de Achterbonenburg (het voormalige archief).

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy